Här svärs cancersjuka Abigail in till poliskåren

avEneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

Sexåriga Abigail drömmer om att bli polis och låter inte hennes cancer hindra henne. Nu har hon svurits in i sin lokala poliskår – som hedersmedlem.

– Jag kände glädje och kärlek, säger Abigail till CBS.

Abigail Arias, från Texas, USA är en sexårig liten flicka som mer än allt drömmer om att få bli polis för att ”få fast brottslingar”.

Men det finns ett hinder. Det hindret är tumören som växt runt hennes aorta och sprider sig till hennes lungor. Flickan har varit på remisssion i fem månader men Abigals läkare har sagt att de inte tror att det finns någon behandling som kan bota henne.

– Det gjorde oss förkrossade att höra, säger pappa Rueben till CBS, som uppmärksammat händelsen.

Men då kom Abigail på en idé. Hon ska bekämpa sin cancer på samma sätt som poliser bekämpar brott.

När hon träffade polischefen Ray Garivey på Freeports avdelning berättade hon om sin dröm att bli polis och fick snabbt respons.

– Jag sa ”vi ska se till att det blir så”, berättar Garivey för kanalen.

1 av 3 | Foto: FREEPORT POLICE.

Svors in i poliskåren – som hedersmedlem

Under torsdagen uppfylldes hennes största dröm när Freeports polisavdelning bjöd in och anordnade en särskild ceremoni för lilla Abigail. Hon fick sväras in i poliskåren – som en hedersmedlem.

– Jag lovar att alltid hjälpa min polisfamilj. Jag lovar att nu och för alltid bekämpa brottslingar tills all min cancer är borta, sa hon under ceremonin.

Polischefen Garivey kunde inte hålla tillbaka tårarna när Abigail tog emot hedersmedaljen och svor att tjäna poliskåren i sin lilla uniform.

Efteråt fick hon åka polisbil och avnjuta en klassisk ”polismunk”, vilket fick henne att känna sig ”jättebra” inombords.

– Jag kände glädje och kärlek, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Cancer

Barncancer