Josefin delar ut godis till de äldre

Uppdaterad 2020-02-21 | Publicerad 2020-02-14

De äldre ska inte behöva känna sig ensamma och bortglömda på alla hjärtans dag. Det tycker Josefin Hansson, 27, som delar ut godis till de äldre.

– En liten gest kan göra så mycket, säger hon.

Josefin Hansson, 27, arbetar inom hemtjänsten på Gotland. När hon på torsdagen shoppade på stan med sin treårige son såg hon hur skyltfönstren var fyllda med alla hjärtans dag-presenter.

– Då såg jag ett äldre par som stod och tittade in i ett av fönstren och tänkte att gud vad mysigt att ha någon att dela alla hjärtans dag med.

Josefin kom att tänka på sina äldre brukare, där majoriteten är ensamma efter att deras partner har gått bort.

– Med den pensionen de har i dag har de inte råd att unna sig saker. Där och då bestämde jag mig för att köpa något till mina äldre och dela ut på alla hjärtans dag.

Tillsammans med sin son valde hon ut lite godis och choklad som de slog in i cellofan. Josefin Hansson tog en bild på godispåsarna och la ut i en tjejgrupp på Facebook, och berömmen strömmade in.

– Men jag var inte ute efter beröm. Jag ville uppmuntra andra att göra samma sak. En liten gest kan göra så mycket, det kan verkligen förgylla ens dag.

Blev succé

På fredagsmorgonen delade hon ut godispåsarna till de äldre, något som hon själv beskriver gick över förväntan.

– Det blev succé. De blev verkligen jätteglada. En av de äldre sa till mig att det är det finaste hon varit med om på många år.

Med alla hjärtans dag-gesten vill Josefin att att de äldre ska veta att de inte är helt ensamma.

– Vi finns här för dem. Jag brinner för de äldre. Mitt yrke är så viktigt, vi behöver bra äldreboende och en bra hemtjänst.

De äldre brukarna var evigt tacksamma Josefin Hanssons alla hjärtans dag-present.