Hotellet bjöd in hemlösa på julfirande – och övernattning

Uppdaterad 2019-01-07 | Publicerad 2018-12-28

28 hemlösa fick tillbringa två nätter på ett lyxhotell där de fick både julmat, frukost och sovplats – helt gratis. Nu hyllar organisationen Raise the Roof deras gest, skriver BBC.

Organisationen Raise the Roof hade betalat för att 28 hemlösa personer skulle få bo på Royal Hotel i engelska Hull – men hotellet avbokade vistelsen. Detta för att en person sagt att ett annat hotell fått sina rum förstörda av gruppen förgående år – uppgifter som avvisats både av organisationen och det berörda hotellet.

Då grep hotellet The Doubletree Hilton in och erbjöd två nätters vistelse, inklusive frukost och julbord – helt gratis.

Carl Simpson som jobbar för organisationen sa att det var ”många glada ansikten”. 

– Vi hade en kille som checkade in, somnade och inte gick upp förrän på eftermiddagen dagen efter. Han sa att han inte ville gå upp för att att han kände sig trygg, säger Carl Simpson, enligt BBC.

”Trodde det var för bra för att vara sant”

Organisationen som fått donationer efter att de berättat om hotellet som ställde in kunde dessutom betala rum för 20 hemlösa personer på ett annat hotell – där de kunde ha hundar med sig.

På sin Facebooksida hyllar de hotellet för sin godhet, som dessutom ordnade tomte till en sjuårig hemlös pojke som var en av gästerna.

– Det var en märklig stämning, vissa trodde att det var för bra för att vara sant och att något skulle gå fel. Ni skulle ha sett deras leenden när de fick sina rumsnycklar, de älskade det.

Hotellet försåg även gästerna med presentpåsar som innehöll choklad och toalettartiklar, vilket var ”helt fantastiskt” enligt Carl Simpson.