Katten Tiger kom tillbaka – efter två år

Publicerad 2018-11-24

En månad efter att Hanna Nilsson och hennes sambo flyttat försvann deras katt Tiger spårlöst. Två år senare var de övertygade om att han inte var i livet. Plötsligt fick de veta att Tiger hittats – bara fyra kilometer bort, skriver Smålänningen.

Hanna Nilsson, 23, från Ljungby kommun letade efter ett större hus tillsammans med sin sambo för två år sedan. Till slut hittade de en gård bara tre kilometer bort och tog med sig sina två hundar och katten Tiger. I husköpet ingick en annan katt som skulle avlivas om ingen tog hand om den, rapporterar Smålänningen.

– De undrade om vi kunde ta över honom också. Djurvän som man är så gick jag med på det, säger Hanna Nilsson.

Båda katterna var kastrerade hanar och Hanna trodde därför att det inte skulle bli några konflikter. Det verkade stämma. Katterna hade inga slagsmål framför familjen i alla fall. Därför förvånades de när Tiger en månad senare var spårlöst försvunnen.

– Vi annonserade lite på sociala medier och ringde till vårt gamla hus och frågade om han gått hem dit. Men det var ingen som hade sett honom så vi trodde ju att han hade blivit påkörd, säger hon.

Efter ett år gick familjen vidare. De accepterade att Tiger inte skulle dyka upp igen.

Fick besked under kalas

På söndagen fyllde parets son ett år. Mitt i festligheterna ringde telefonen.

– De ringde från Smålandskatten som hjälper hemlösa katter. Ett tyskt par hade hittat Tiger bara fyra kilometer bort från där vi bor, säger Hanna Nilsson.

Tack vare id-märkningen kunde Smålandskatten få tag i Hanna. Dagen därpå fick de äntligen träffa Tiger.

– Jag blev väldigt, väldigt förvånad och chockad. Vi trodde ju inte att han var i livet längre. Det är jättekul att han är tillbaka, säger hon och fortsätter:

– Nu håller vi honom inne ett bra tag och hoppas att han förstår att det är här han bor nu.

Deras ettårige son fick träffa Tiger för första gången. Katten tycks vara mindre skygg än honom.

– Det har gått jättebra men han är rätt så försiktig än så länge, säger Hanna Nilsson om sonen.

Var katten hållit hus under dessa två år är det ingen som vet men han är i väldigt bra skick.

– Man kan inte direkt se att han varit på rymmen i två år. Han är väldigt fin och precis lika kelig som innan, säger hon.