Jag vägrar vara sur på Hollywoods mest hatade kvinna

Gwyneth Paltrow

Ni har säkert missat det här eftersom ni har viktigare saker att ägna er åt och eftersom man egentligen inte ska prata om kvinnors kroppar, tror jag. 

Men som över en natt har ett knippe inhemska och internationella kändisar blivit väldigt magra, ni vet så där så att det syns på axlarna. Är det ett tjejgäng eller är det en streckkod, den typen av smal. 

Och i alla kommentarsfält ville vanliga kvinnor, de som skärper sig varje måndag och ger upp varje onsdag, veta hur det kända folket hade gjort. Men hallå där går faktiskt en gräns. 

De bor i hem där hela väggen är stuckatur, i lägenheter du inte ens kan formulera i drömmar, miljöer möjliggjorda av reklam som går ut på att matcha snus med blus, samla lån på produkter du inte har råd med och äta kollagenpulver från Oslo skin lab. Och så vill vanlisarna veta hur de får dina spetsiga knän? Snälla, så gränslöst, ät mina skönhetspiller istället, evidens saknas men din plånbok kommer väga mindre.

 

Jag minns inte var jag var första gången jag hörde att Gwyneth Paltrow är Hollywoods mest hatade kvinna, men jag vet att jag undrade varför hon var det. Vad finns att hata med Gwyneth, en harmlös sval och klassik slags Hamptons-kvinna, näst efter Jesus the original Nepobaby. 

Jag fördjupade mig inte i ämnet och åren gick men folkets hat tilltog.
Det är 2023 och nu är det inte svävande och hypotetiskt, det är ett vedertaget faktum att Gwyneth Paltrow är hatad och så är det bara.

För tre år sedan ställde Gwyneth upp på det helt obegripliga konceptet What I eat in a day för Harpers Bazaar. 

”På morgonen gurglar jag munnen med kokosolja medan jag drar undan gardinerna”. Sen dricker hon vatten, sen svarar hon på mejl, sen åker hon till gymmet och sen vidare till jobbet där hon ibland tar en smoothie. Till lunch blir det sallad och till middag kanske asiatisk fisk.

 

Det gick en tid och sedan började en diabetesmedicin som heter Ozempic sälja slut eftersom de rika och berömda använde den till bantning. 

Och mitt i den här debatten gör Gwyneth ännu en intervju där hon berättar vad hon äter under en dag. Den här gången säger hon saker som buljong på ben, fasta, soppa och detox. 

Klippet sprids som blå ådror på en undernärd arm och internet blev jättearga. 

Men jag hatar inte Gwyneth. Ty hon är den enda. Den enda i ett vasst hav av benrangel som förklarar exakt hur fruktansvärt tråkigt liv du måste leva för att vara smal. 

Alla spensliga aktriser som måste vara en 34:a eftersom branschen efterfrågar det. 

Jag är inte arg på dem för att de gör vad som krävs och jag vägrar vara sur på Gwyneth när hon säger precis som det är:

Om du vill vara smal som satan så kostar det. Du kommer aldrig ha roligt, du kommer drömma om bearnaise, vakna och äta spenat mixad med äpple.

 

En vecka efter Gwyneths svältintervju så berättar hennes exman Chris Martin att han har börjat banta som Bruce Springsteen och därför bara äter en gång om dagen. 

Men honom hatar ingen.

Chris Martin är förövrigt tillsammans med Dakota Johnson som har Hollywoods mest kopierade lugg. 

Eftersom den är perfekt. 

Och för detta. 

Hatar jag henne. 

Hon borde berätta hur hon gjorde. 

Följ ämnen i artikeln