Lärare misstänks för våldtäkt av barn

Publicerad 2016-04-01

Skaraborgs tingsrätt.

Två män har häktats misstänkta för grova våldtäkter av barn och för att ha köpt sexuella tjänster av dem. En av dem jobbar som lärare i Västsverige.

– Men brotten har ingen koppling till hans jobb, säger åklagare Karin Lundström Kron.

Utredningen har pågått sedan i somras. Då väcktes misstankar mot en man i 30-årsåldern för flera fall av sexbrott mot barn Utredningen vidgades och kom även att omfatta en man i 50-årsåldern som arbetar som lärare i Västsverige.

Grov våldtäkt

Båda männen begärdes häktade under fredagseftermiddagen och det handlar om flera målsäganden. Den yngre mannen är bland annat misstänkt för flera köp av sexuella handlingar av barn, grov våldtäkt av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. De utsatta är tonåringar och i åldrar både över och under 15 år, enligt åklagaren.

Den yngre mannen är också tidigare dömd för sexbrott.

– För tio år sedan dömdes han för våldtäkt mot barn, säger åklagare Karin Lundström Kron.

Arbetat på skola

Den äldre mannen misstänks även han för grov våldtäkt av barn, våldtäkt av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Brotten ska ha ägt rum i mannens egen bostad.

– Men brotten som han häktas för har ingen koppling till hans jobb, säger Karin Lundström Kron.

Hur de båda männen känner varandra är än så länge oklart, men de ska enligt åklagaren ha utfört ett av övergreppen tillammans.

Enligt uppgifter till Skaraborgs läns tidning så ska även den yngre mannen ha haft arbete i en skola i sin hemkommun.

Läraren i 50-årsåldern nekar till brott enligt sin advokat.

Följ ämnen i artikeln