Polisen misstänker: mördade sin flickvän och eldade upp kvarlevorna

Publicerad 2018-06-20

Han mördade sin tidigare flickvän i sina föräldrars hus– sedan brände han upp hennes kropp.

Det menar åklagaren som nu åtalar 41-åringen för mord.

På sin Facebook-sida poserar 41-åringen med att han är en Support 81-anhängare, en undergrupp till Hells Angels.

Den 16 mars åkte polisen till en gård i Falköpings kommun. Anhöriga till en 50-årig kvinna hade larmat polisen efter att man inte fått tag på henne, och de misstänkte att kvinnan kunde finnas på platsen.

När polisen kom dit var det ingen som öppnade, men polisen gick ett varv runt huset och bredvid ett uthus såg de ett omkullvällt oljefat där någon hade eldat. I oljefatet upptäcker polisen rester efter mänskliga kvarlevor.

Polisen misstänkte att det var den 50-åriga kvinnan.

Det tog veckor att säkerställa hennes identitet.

– Personen är inte identifierad och undersökningen på Rättsmedicinalverket påbörjas imorgon, sa Lars Johansson, chef för polisens enhet för grova brott i Skövde, några dagar efter fyndet.

Det visade sig att kvinnan misshandlats till döds, någon gång mellan den 12 och 13 mars. Gärningsmannen hade utsatt henne för flera slag mot kropp och huvud och polisen misstänker att han slagit hennes huvud mot en dörr.

Dömd 27 gånger

Samma dag som polisen larmades till platsen, den 16 mars, anhölls kvinnans tidigare pojkvän, en 41-årig man. Han ska ha befunnit sig inne i huset när polisen kom dit. 41-åringen bodde på gården där hon hittades, en bostad som tillhörde hans föräldrar.

41-åringen förekommer sedan tidigare under 27 avsnitt i belastningsregistret, främst för trafik- och narkotikabrott, men han är även dömd för fler våldsbrott och har dömts till fängelse vid åtta tillfällen.

På sin Facebook-sida har han en bild där det står att han är anhängare till Support-81, en supportergrupp till Hells Angels där man bland annat säljer tröjor för att stötta medlemmar som hamnat i fängelse och deras familjer.

”I am an 81 supporter If you don’t like it Delete me and go fuck yo self”, meddelar 41-åringen via Facebook.

41-åringen: var alkoholpåverkad

41-åringen åtalas nu för mordet på ex-flickvännen, i andra hand yrkar åklagaren på att han döms för grov misshandel, vållande till annans död och brott mot griftefriden.

Själv nekar 41-åringen till brott och enligt ett yttrande från frivården var han påverkad av alkohol vid tillfället:

”Han uppger att han var påverkad av alkohol vid det aktuella tillfället men vill i övrigt inte prata mer om detta”, står det i yttrandet.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln