Mystisk skåpbil söks efter att skadad man hittats

Publicerad 2018-09-14

Mannen hittades svårt skadad vid ett övergångsställe och polisen vet ännu inte vad som har hänt honom.

Nu tar utredarna hjälp av ”Efterlyst” för att få in uppgifter om en mystisk skåpbil som stannat till vid platsen.

Torsdagen den 6 september, vid 13.30-tiden, hittades en man i 55-årsåldern svårt skadad vid Västerhaninge station, söder om Stockholm. Han låg då vid ett övergångsställe mellan pendeltågsstationen och Åbyplan, på Tungelstavägen.

Mannen fördes till sjukhus. Där kunde läkare se att han hade blivit utsatt för yttre våld.

– Vi vet inte om han har blivit påkörd eller om det rör sig om en misshandel. Men det är klarlagt att han inte har fått sina skador av att ha ramlat, säger Theo Mandoki, polisens förundersökningsledare.

Vill ha in tips

Händelsen rubriceras som grov misshandel, men polisen har ännu inte kunnat prata med den skadade mannen.

Därför vill man nu ha hjälp av allmänheten med iakttagelser man kan ha gjort kring Västerhaninge station på eftermiddagen den 6 september.

Mystisk skåpbil söks

Polisen är också särskilt intresserade av en skåpbil som vittnen sett stanna till vid övergångsstället vid samma tid som den skadade mannen hittades.

Utredarna vet inte vilken färg skåpbilen hade, men den har setts åka norrut mot Gamla Nynäsvägen.

– Allt som kan ha hänt i området runt det här övergångsstället är intressant för oss. Det kan handla om att man sett en misshandel eller en trafikolycka. Och vet man något om skåpbilen vill vi också gärna att man hör av sig, säger Theo Mandoki.

Polisen väntar även på svar på tekniska undersökningar som gjorts på platsen där mannen hittades.


Vet du vad som har hänt den skadade mannen eller har du andra uppgifter som kan hjälpa polisen? Ring Efterlyst på 08 702 00 90, eller mejla efterlyst@tv3.se.