Polisen utreder misstänkt människorov – man frisläppt

Uppdaterad 2018-12-03 | Publicerad 2018-12-02

En ung kvinna påträffades i lördags på en väg med skadade ben.

Polisen inledde ett intensivt utredningsarbete om misstänkt människorov.

Den man som på söndagen anhölls i Skåne har släppts.

Utredningen inleddes när en ung kvinna hittades skadad på en smal väg i Stockholm, som enligt uppgift hade hoppat ut från eller fallit från en bil.

Strax efter 13-tiden i lördags hördes desperata rop i ett bostadsområde i norra Stockholm. En ung kvinna låg skadad på en gångväg.

– Hon skrek: Hjälp! Hjälp! och grät jättemycket, säger en boende i området.

Kvinnan hade bara tunna festkläder på sig.

– Hennes ben var skadade, de var i en konstig vinkel, säger en annan boende i området.

Ett flertal personer ryckte ut för att hjälpa den unga kvinnan, och försåg henne med en filt. De ringde polis och ambulans, som anlände efter några minuter. Kvinnan fördes till sjukhus med skador i benen.

Här hittades kvinnan efter att ha hoppat eller knuffats ut ur en bil i farten, enligt Aftonbladets uppgifter.

Spanade på bilen

Enligt initiala uppgifter till Aftonbladet hade kvinnan hoppat ut från eller blivit utknuffad ur en bil under färd. Hon skulle också ha blivit påkörd.

Polisen inledde en jakt som ledde söderut.

– Vi har jobbat intensivt i en utredning som vi har rubricerat som människorov, sade Christer Berger, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Stockholm nord, under söndagen.

– Det finns fortfarande tekniska undersökningar som ska göras och en del förhör som vi kommer fortsätta hantera under kommande dagar.

En bil som liknade den eftersökta hyrbilen noterades av en ledig polis, enligt Aftonbladets uppgifter. Den syntes köra i hög hastighet på väg nedåt i landet och man satte span på bilen. Enligt uppgifter till Aftonbladet skulle ytterligare två personer ha funnits i bilen efter att den skadade kvinnan lämnats i Stockholm.

Misstänkt man släpptes på måndagen

En man i 25-årsåldern greps i Skåne under natten till söndag, och anhölls senare av åklagare.

På måndagen uppger polisen att det tidigare funnits ytterligare en frihetsberövad person, men att båda har släppts.

– Det var två frihetsberövade i det här ärendet men de är nu släppta, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

För frågor om brottsmisstankar kvarstår eller har avskrivits hänvisar polisen till åklagaren i fallet, som inte har gått att nå.

Följ ämnen i artikeln