Jimmie Åkessons hem utsatt för en attack

Publicerad 2017-05-17

Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg har utsatts för en attack.

Enligt Louise Erixon, SD-ledarens sambo, var det flera angripare som ville komma in i huset.

”Värsta attacken hittills på huset i går kväll”, skriver hon på Facebook.

– Vi tar den här typen av händelse på största allvar, säger Karl Melin, pressekreterare på Säpo.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

SD-ledaren Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon skriver om händelsen på sin Facebook.:

”Värsta attacken hittills på huset i går kväll och denna gång ville de (förutom att täcka fasaden och bilen med ägg och smälla raketer) även komma in i huset. Fattar verkligen inte hur man kan göra så” skriver hon, något som Expressen var först med att berätta.

Jimmie Åkesson säger till Aftonbladet att han inte var hemma i går kväll men att han nu kommer att åka ner från Stockholm till Sölvesborg.

– Det är ett stort antal ägg som har kastats, och en del annat, man har varit och rykt och bankat på dörren.

Han säger vidare att det lyckligtvis är ganska ovanligt med den här typen av händelser. Samtidigt har hans hem utsatts för angrepp tidigare.

– Men det är nog det mest extrema så här långt. Själv är jag ganska luttrad. Det jag tycker är mest obehagligt är att familjen är ensam hemma.

Säkerhetspolisen, Säpo, är inkopplad på händelsen:

– Det är vi. Just nu är det polisen som har ärendet och vi samverkar med dem. Vi får se om vi blir mer involverade, säger pressekreterare Karl Melin.

Vad vet ni om det som har hänt?

– Jag har inte närmare detaljer, vi vet att det inträffade i går kväll.

– Det jag kan säga är att vi tar den här typen av händelse på största allvar. Det är mycket allvarligt när händelser eller hot riktas mot våra skyddspersoner, det här rör sig om den centrala statsledningen, säger Karl Melin.

Henrik Gustafsson, informationsansvarig på SD, säger att uppgifterna om attacken är korrekta. Han vill inte berätta vilka som befann sig i huset i Sölvesborg. Henrik Gustafsson säger att det inte är första gången Åkessons hus attackeras.

– Det har hänt tidigare, jag ser det som ett hot mot demokratin, säger han.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln