Annie Lööf avbruten av brummande ljud

... men C-ledaren räddade situationen

avJosefin Silverberg, Victor Stenquist

Mitt i allvaret på Annie Lööfs pressträff efter mötet med talmannen bröt det samlade i presscentret ut i skratt.

Anledningen: Annie Lööf avbröts av ett märkligt, brummande ljud.

– Det var den liberala motorn, jag känner igen ljudet hemifrån gården, sa Lööf.

På fredag kommer Sverige mest troligt ha en ny statsminister efter att Vänsterpartiet beslutat sig för att släppa igenom Socialdemokraternas och Miljöpartiets uppgörelse med Centern och Liberalerna.

Under dagens pressträff med C-ledaren upprepade hon återigen att Centerpartiet kommer att släppa fram Stefan Löfven. Sekunden efter uttalandet började dock en av högtalarna i riksdagens presscenter att bete sig märkligt – den brusade och brummade kraftigt.

Till slut drog en vakt i riksdagen ut en sladd så att ljudet upphörde.

– Det där var den liberala motorn, jag känner igen ljudet hemifrån gården, sa Lööf.

”Bytt ut låsningar mot lösningar”

Lööf har mötts av kritik sedan beslutet att släppa igenom Löfven. På Twitter cirkulerar skämt om hennes tidigare Instagraminlägg där hon lovar att äta upp sin högra sko om Centern blir stödparti till S. Andra menar att hon genom uppgörelsen får igenom mer liberal politik än någonsin.

– Det är Centerpartiets och Liberalernas förändrade position och svåra beslut som möjliggjort att låsningarna som varit under fyra månaders tid är utbytta mot lösningar, säger Lööf under pressträffen.

– Är man beredd att ta ansvar får man räkna med att det går upp och ner i siffror, säger Lööf om kritiken mot Centerns svängning i regeringsfrågan.

Klockan 14 i dag ska talmannen Andreas Norlén att nominera en statsministerkandidat i kammaren som ledamöterna ska rösta om under fredagen.

1 av 3 | Foto: Urban Andersson
Mitt i allvaret på Annie Lööfs pressträff efter mötet med talmannen bröt de samlade i presscentret ut i skratt.
ARTIKELN HANDLAR OM