Bön- och linssallad med getostmackor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

20 minuter

Linserna passar fint också till en fläskkotlett och mackorna trivs bra med en soppa så använd gärna bara halva receptet.

(4 personer)

Det här behöver du

400 g gröna linser på burk (eller hemkokta)

400 g små vita bönor på burk (inte de med tomatsås)

1 röd paprika

1 gul paprika

2 dm purjo

4 msk grovt strimlad basilika

100 g grön pesto på burk

200 g chèvre, fransk getost

1/2 baguette

4 msk olivolja

1 citron

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 225 grader.

2. Kärna ur och hacka paprikorna.

3. Ansa purjon, skölj bort grus och sand och strimla det vita tunt.

4. Strimla basilikan grovt.

5. Värm linserna och bönorna i oljan i en kastrull. De ska bara bli varma – inte koka.

6. Vänd i de hackade paprikorna, purjon och basilikan.

7. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.

8. Skiva brödet och chèvren.

9. Gör chèvre-mackor och toppa med pesto.

10. Ställ på folie eller bakplåtspapper och baka i ugnen tills mackorna fått fin färg.

Tipset

Naturligtvis kan du koka torkade linser och bönor. Billigare och godare men du får planera och sätta igång dagen före (bönorna) eller en halvtimme tidigare (linserna).