8 nya ställningar för dig som tröttnat på missionären

RELATIONER

Tröttnat på missionären och vill testa något nytt?
En hel värld mellan lakanen väntar.
Plus har guiden som väcker lustarna och passionen till liv igen.

”Jaha, då var det dags...”

Är det så du tänker när partnern närmar sig i sängen? Har det som brukade vara spännande och upphetsande blivit något som görs med autopiloten på?


Då kan det vara läge att vrida på kroppen och vidga vyerna. Missionären – ställningarnas ställning – är ett hederligt och säkert kort, men som kanske dras lite oftare än det borde. Och varför nöja sig med en ställning när det finns så många?

Bara fantasin sätter gränser, en hel värld mellan lakanen finns att utforska för dig och din partner.

Ta chansen och upptäck varandra på nytt – och väck glöden och passionen till liv igen.

Med hjälp av Suzann Larsdotter, sexolog och kliniskt sakkunnig vid RFSU, ger vi dig nya möjligheter – vare sig du är hetero, homo, bi, mästare eller nyförälskad. Garanterad njutning utlovas, det enda som krävs är lust.

FAKTA

Suzann Larsdotter tipsar

  • Det finns en grundläggande missuppfattning att sex handlar om kemi och att när man träffat den rätta så ska allt bara gå automatiskt. Så är det sällan.

  • Det viktigaste är alltid kommunikation. Våga fråga efter vad du vill ha, vilket kanske är lättare sagt än gjort. Det finns så mycket oro inför att be om en ny form av beröring, en ny sexställning eller att förverkliga en sexuell fantasi. Det finns också mycket skam och rädsla för att bli dömd för sin önskan och vilja, att något är för kinky eller utanför normen.

  • Kanske vet du inte ens själv vad du vill, än mindre hur man frågar efter det. Börja med att fundera över dina egna sexuella fantasier och drömmar. Försök att uttrycka specifika önskemål och lägga märke till effekten av att vara ärlig.

  • Det går bra att använda detta sätt att fråga: ”Jag har längtat efter ______, skulle du vilja ______.”

NY STÄLLNING ATT TESTA FÖR...

… HENNE

Testa olika tribbingpositioner (ställningar där det är möjligt att gnugga klitoris) och gnugga vulvan mot din partners kropp för sexuell stimulans och speciellt för att få en klitorisberöring. Använd lite glidmedel om det är för mycket friktion.

En kvinna gnuggar sin vulva mot en annan kvinnas vulva men kan också innebära att hon gnuggar sin vulva mot partnerns lår, mage, skinkor, arm eller annan kroppsdel oberoende av partnerns kön.

Tribbing.
Tribbing.Foto: PAUL WALLANDER

… HONOM

Ta en sockerfri minttablett i munnen samtidigt som du närmar dig penis med små snabba slick och övergå så småningom till starkare slickande som när du lapar en glass en varm sommardag. Minttabletten skapar en lite värmande pirrande effekt.

Glöm inte minttabletten...
Glöm inte minttabletten...Foto: PAUL WALLANDER

… HEN

Stjärten är den könsneutrala kroppsöppningen. Stimulera varandra analt med en sexleksak avsedd för stjärten. Viktigt att det finns ett tydlig stopp på leksaken så att den inte glider in i analen. Området runt analöppningen är fullt av nervtrådar och det är därför stimulering på och i området runt analen kan kännas så skönt.

Bakvägen.
Bakvägen.Foto: PAUL WALLANDER

… DE ERFARNA

Facesitting: Låt din partner lägga sig på rygg. Sätt dig själv på knä över din partners huvud. Sänk dig försiktigt ner och låt partnern styra genom att hålla händer på låren och bestämma hur tungt du kan sitta på ansiktet. Det är viktigt att hitta en ställning som är bekväm för bägge och se till att partnern kan andas ordentligt. Låt sedan din partner slicka, nafsa och njuta av hela ditt kön.

Överkurs.
Överkurs.Foto: PAUL WALLANDER

… DE NYFÖRÄLSKADE

Möbelsex: Bestäm att ni ska ha sex på eller i en specifik möbel i hemmet. Ta exempelvis köksbordet. Var kreativa och fundera på alla olika möjligheter som detta innebär som ett hjälpmedel.

Gå loss på inredningen.
Gå loss på inredningen.Foto: PAUL WALLANDER

… FÖR HETEROPARET

Majoriteten av alla kvinnor och andra personer som har en klitoris behöver direkt stimulans av klitoris för att få orgasm. För de flesta är den stimulans som penis ger vid ett samlag inte tillräcklig för att nå klimax. Därför kan ställningar som möjliggör klitorisstimulans vara ett hett tips:

Hon ligger på rygg med böjda höfter och knän och han ligger i sidoläge.

Båda ligger på sidan. Han bakom henne och båda har händerna fria för att samtidigt smeka hennes klitoris.

På sidan.
På sidan.Foto: PAUL WALLANDER

… ATT HA SEX UTE

Upptäck din stad på ett nytt sätt. Åk på sexuell upptäcksfärd och fundera på vilka ställen som ni skulle vilja ligga på. Skaffa en karta över er stad/samhälle och markera alla ställen där ni haft sex.

Stadsorientering.
Stadsorientering.Foto: PAUL WALLANDER

… ATT HA ORALSEX

Sitt på kanten av en soffa eller stol och låt din partner stå på knä mellan dina ben. Partnern kan slicka dig och samtidigt använda fingrar. Hon kan använda händer för att smeka sina egna bröst eller din nacke.

Det här är en  bekväm position att ge oralsex till en partner. Du behöver inte oroa dig för att partnern blir trött eller sitter obekvämt.

En variant är om man är i en säng att ligga ner eller buffa upp några kuddar bakom. Det går vila ett eller båda benen på axlarna.

På knä.
På knä.Foto: PAUL WALLANDER