Markström glänste inför Sedinarna

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2020-02-11

Jacob Markström räddar Calle Järnkroks målförsök.

Inför ögonen på bröderna Sedin, som om ett par dagar ska få sina tröjor upphissade, blev Vancouver ett vinnande lag igen efter tre raka förluster i NHL-ishockeyn.

Nashville krossades med 6–2.

Bakom segern stod Jacob Markström, Vancouvers målvakt som räddade 36 av 38 skott. Markström fick revansch från i lördags då han släppte in fem mot Calgary (2–6).

– Det här var en jätteviktig match för oss. Det var väldigt skönt att vi kunde vinna. Ingen av oss var nöjd efter förlusten senast, vi kände att vi behövde komma upp ett snäpp till och nu fick vi bra utdelning, säger målvakten till Expressen.

– Målen släppte lite på nervositeten och sedan kunde vi fortsätta att pusha i den andra perioden. Vi spelade riktigt bra ikväll.

Markströms kollega i Nashvillemålet, finländaren Pekka Rinne hade ingen vidare kväll och byttes ut i andra perioden efter att ha släppt in fyra mål på 17 skott. Landsmannen Juuse Saros var snäppet bättre och tog 13 av 15 skott.

Turmål

Elias Petterssons skottfint bäddade för Brandon Sutters 2–0-mål i powerplay. I början av den andra perioden gjorde svensken 4–0, något turligt efter att ha försökt hoppa undan för Alexander Edlers skott. Pettersson fick pucken på benet och styrde in den i mål. Han har nu gjort 57 poäng på 56 matcher.

Markström stoppade en den landsmän under mötet med Nashville, bland annat Viktor Arvidssons friläge och Gävle-kompisen Calle Järnkrok två gånger om.

– Han brukar alltid göra mål på mig så det var skönt att jag för en gångs skull fick uppleva en match utan att det skedde, säger Markström till Aftonbladet.

Fick oväntat besök

Inför matchen fick Vancouver besök av tre före detta stjärnor – Markus Näslund, Trevor Linden och Stan Smyl – som kommit till staden för Sedinarnas hyllningsceremoni.

– De kom in och hälsade på oss i omklädningsrummet före matchen och det är klart att det alltid är stort när sådana ikoner visar sig. Det handlar ju om spelare man följde när man växte upp, säger Markström till Aftonbladet.

Natten till torsdag svensk tid hålls ceremonin då Daniel och Henrik Sedin ska få sina tröjor upphissade i taket på Rogers Arena.