Modo målgladast i serien – slog Vita Hästen

Hilda Djupenström/TT

Publicerad 2020-01-11

Modos målvakt Erik Hanses när han i november räddade en puck från Almtunas Tobias Liljendahl. Arkivbild.

Hockeyallsvenskans tabelltvåa tog sin åttonde seger på de nio senaste matcherna när de slog Vita Hästen med 5–0. Detta innebär samtidigt att de är seriens målgladaste lag.

Fem skott framåt och noll bakåt. Modo höll högt tempo matchen igenom – där samtliga fem mål noterades på olika målskyttar, däribland Adam Tambellini som missat en del av säsongen på grund av bland annat skador men som de senaste matcherna plockat poäng efter poäng. Samtidigt höll Erik Hanses i buren på egen hand tätt mot 24 skott – och gav därmed Vita Hästen ingen chans att reducera.

Med de fem gjorda målen klättrar laget upp till en totalsumma på 144 mål den här säsongen – vilket är det mesta ett lag i hockeyallsvenskan gjort hittills. Med 142 mål var Karlskoga det målfarligaste laget fram till i kväll.

Tabelltrean Timrå fick även de sig en rejäl målfest hemma mot Almtuna – till sist. Gästerna skapade sig en tvåmålsledning inom loppet av matchens första minuter, men hade inget att sätta emot när Timrå matade in fem mål på raken och vände spelet. Trots att Almtuna nätade två gånger till räckte det inte mot tabelltrean som segrade med 8–4 – efter bland annat ett hattrick av Albin Lundin.

Kristianstad vände ett underläge på två mål till en 3–2-seger i förlängning mot Västerås. Det var lagets fjärde seger på de 18 senaste matcherna och de ligger i nuläget under kvalstrecket.