Skrällseger för Sävehof – ändå utslaget

TT

Publicerad 2024-04-30

Målvakten Oscar Sävinger och hans lagkamrater i Sävehof vann kvartsfinalreturen i European League (29–28) borta mot Flensburg-Handewitt, men åkte ut med 59–69 sammanlagt.

Sävehofs handbollsherrar svarade för en riktigt stark insats i kvartsfinalreturen av European League borta mot stjärngänget i Flensburg-Handewitt. Partillelaget skrällde och vann med 29–28, men det hjälpte inte.

Den tyska Bundesligaklubben – med den svenska landslagsstjärnan Jim Gottfridsson i spetsen – vann det första mötet i Partille förra veckan med elva bollar och är klart för Final 4-spel i turneringen via 69–59 sammanlagt.

Sävehof ledde bortamatchen med fyra bollar (15–11) efter den första halvleken, men med runt tolv minuter kvar att spela var Flensburg ikapp och förbi. Endast tillfälligt skulle det visa sig. I slutskedet ryckte Sävehof till sig en tvåmålsledning och kunde till slut hålla undan till seger med en boll. Målbäst i Sävehof var Alexander Westby med fem fullträffar och målvakten Oscar Sävinger hade 40,00 i räddningsprocent.