Backarna frälste Djurgården mot Skellefteå

Mikael Forsell/TT

Publicerad 2019-12-28

Djurgården firar efter Linus Hultströms (tredje från vänster) 2–1-mål mot Skellefteå.

Efter två raka mållösa matcher klev Djurgårdens backar fram och fixade målen som gav 3–1-segern mot Skellefteå i SHL-ishockeyn.

– Jag tycker att formen är på uppåtgående. Mammas julmat har gjort susen, säger en av dem, Linus Hultström, till C More.

Djurgården är tillbaka som vinnare i SHL efter en stökig match som präglades av många utvisningar, vilket ryckte sönder matchtempot. Domarna bestraffade lagen med hela 46 utvisningsminuter, många för bråk och gruff mellan spelarna, vilket skapade en irriterad stämning på isen.

Men backarna Linus Hultström och Marcus Högström klev fram som matchhjältar med två respektive ett mål.

Match i Globen

Det var dukat för ishockeyfest i mellandagarna när Djurgården tog emot Skellefteå. För första gången den här säsongen var matchen flyttad från Hovet till den större Globen, som var fullsatt – 13 850 åskådare.

Men hemmalaget, som spelade SM-final i fjol senaste gången Globen användes, har inte fått ut allt av sina namnkunniga stjärnor hittills den här säsongen och låg nia i tabellen inför lördagens omgång.

Det var flera frågetecken som var tvungna att rätas ut.

Djurgården kom dessutom från två raka förluster där laget nollats (Växjö 0–5, Malmö 0–4) och tränaren Robert Ohlsson konstaterade före matchen i C More-intervjun att tåget är på väg att gå i tabellen. Ska Djurgården med eller stanna kvar på perrongen?

Stökigt spel

Men stockholmarna visade att laget vill vara med och bemästrade det stökiga spelet på isen bäst.

– Det är klart att vi har två tuffa förluster i röven och vi vill komma hem och visa att vi är ett bra hockeylag och det gör vi i dag, säger Linus Hultström till C More.

Hultström gjorde 1–0 efter 12.14 i den första perioden med ett kanonskott från den vänstra tekningspunkten, när Djurgården spelade powerplay.

Svaret kom sju minuter senare, också det i numerärt överläge. Västerbottningarnas forward Oscar Möller stod i backposition och drämde in kvitteringen bakom Djurgårdsmålvakten Karri Rämö.

I den andra perioden slog Linus Hultström, med skridskon, in sitt andra mål sedan Gustav Possler osjälviskt passat bakåt i ett friläge och i den tredje perioden fastställde Marcus Högström 3–1 efter tre minuter.

– Det är så klart skönt att göra mål, men jag tycker att formen är på uppåtgående. Mammas julmat har gjort susen, säger Hultström.

Det negativa för Djurgården är att skadelistan växer. Flera spelare saknades på grund av skador eller sjukdom.

Stjärnan Patrik Berglund föll olyckligt efter en tackling med två minuter kvar av den andra perioden och lämnade isen för att inte återkomma. Förutom smällen led Berglund även av magsjuka, meddelar Djurgårdens tränare Robert Ohlsson efter matchen till klubbens webbplats