Nylander räddade kvar Toronto i slutspelet

TT

Publicerad 2024-05-03

Torontos William Nylander (88) firar med landsmannen Timothy Liljegren efter att ha gjort mål mot Boston.

Svenske storstjärnan William Nylander är tillbaka, med besked, från sin mystiska skada.

Han räddade kvar Toronto i Stanley Cup-slutspelet genom att göra båda målen när Boston besegrades med 2–1 i det sjätte mötet mellan lagen.

– Jag vet inte om vi har vunnit en sjunde och avgörande match tidigare. Men vi är redo för utmaningen, säger Nylander.

Nu väntar en vinna eller försvinna-match natten till söndag, svensk tid. Vinnaren går vidare till kvartsfinal där Florida står för motståndet.

Det kan Toronto till stor del tacka William Nylander för, som gjorde lagets båda mål i den helt nödvändiga 2–1-segern mot Boston. Svensken hade dessförinnan spelat 13 raka matcher utan att göra mål.

– Det känns speciellt. Jag vet inte om vi någonsin har vunnit en sjunde och avgörande match tidigare. Men vi är redo för utmaningen, säger Nylander enligt Toronto Star.

”Enastående”

Nylander satte första målet med mindre än en minut kvar av andra perioden, framspelad av landsmannen Timothy Liljegren. Mål nummer två kom 17.47 in i tredje perioden.

Nylander kom fri mot Jeremy Swayman i motståndarmålet och lirkade in pucken, med en backhand, mellan skydden på Bostonmålvakten.

Nattens seger innebär att det nu står 3–3 mellan lagen i matchserien som spelas i bäst av sju matcher.

Efter matchen hyllades Nylander av lagkamraten Matthew Knies, som var den som levererade framspelningen vid 2–0-målet.

– Enastående. Han krigade hela kvällen, delade ut någon rejäl tackling och gjorde två mål. Mer kan man inte begära, säger Knies.