Detroit föll trots svenskmål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-18

Detroit förlorade borta med 5-6 mot San Jose efter en mycket händelserik NHL-match med fem svenskpoäng. Både Johan Franzén och Henrik Zetterberg hamnade i målprotokollet.

Matchen innehöll många chanser och höll genomgående hög fart. Redan efter 2.39 stod det 1-0 till hemmalaget och dryga fem minuter senare 2-1. Mittenperioden dominerades av San Jose, men det var Detroit som tog till vara på chanserna.

Johan Franzén satte mål nummer 21 för säsongen och Henrik Zetterberg nummer 17. Inför slutperioden var ställningen oavgjord, men bortalagets tur vände och San Jose kunde avgöra. Laget gick i och med segern om Boston och är nu poängbäst i hela NHL.

Montreal besegrade Ottawa med 5-4 efter straffar på bortais. Montreal var överlag det hetare laget och när Tom Kostopoulos satte 4-2 elva minuter in i slutperioden såg matchen ut att vara över. Men Ottawa kom tillbaka och kunde reducera 33 sekunder senare genom Dany Heatley, efter pass av Daniel Alfredsson, och kvittera med dryga minuten kvar. I straffläggningen brände Alfredsson lagets andra straff och Montreal vann. Ottawa, med två raka vinster i bagaget innan matchen, har inte vunnit tre raka matcher sedan i mars förra året.