Omdiskuterad straff avgjorde cupfinalen

Jens Bornemann/TT

Publicerad 2024-05-01

Häckens Hanna Wijk och Jennifer Falk deppar efter förlusten i cupfinalen.

Häcken tryckte på in i det sista.

Då fick Piteå sin stora chans när bollen tog på Filippa Curmarks arm.

Det avgjorde cupfinalen.

– Jag försöker bara skydda mitt ansikte, säger Häckens lagkapten.

Piteå hade varit tillbakapressat större delen av andra halvlek. Men laget fick en frispark på tilläggstid och när Piteås lagkapten Josefin Johansson nickade vidare fick hennes Häckenkollega Filippa Curmark bollen på armen.

Straff tyckte domaren Tess Olofsson.

Josefin Johansson håller med.

– Jag upplever att det är en hands, att det är en arm som blockar nicken, säger hon.

Och när Emma Viklund iskallt satte straffen i mål till 1–0 var plötsligt Piteå cupmästare i stället för förhandsfavoriten.

– Det är svårt att sätta ord på känslorna. Man känner sig bara tom, frustrerad och lite förkrossad. Jag hade lite andra förväntningar när jag kom hit i dag, säger Filippa Curmark.

”Svårt att säga”

Straffsituationen kan hon direkt efter matchen inte säga så mycket om. Allt gick väldigt fort och plötsligt var matchen över.

– Jag stod väldigt nära henne och ser att bollen kommer mot ansiktet, så jag försöker väl på något sätt bara skydda mitt ansikte, säger Filippa Curmark.

– Jag försöker bara få upp handen mot ansiktet, som man gör när man får en boll mot huvudet. Svårt för mig att säga om det är straff eller inte utan att ha sett det igen.

”Väldigt invecklat”

Även Häckentränaren Mak Lind är extremt besviken efter förlusten. Både på grund av hur matchen avgjordes och på grund av att Häcken trots sitt spelövertag inte lyckades avgöra själva.

– Jag kan inte handsreglerna, det känns som att det är olika varje gång. Det är väldigt invecklat, säger han.

– Surt att det ska avgöras på det här sättet, men vi får också skylla oss själva lite.