Söderberg i ledning: "Bara halvvägs"

Anders Wallin/TT

Publicerad 2024-05-03

Sebastian Söderberg. Arkivbild.

Tvåa i Indien, tvåa i Japan.

Nu jagar golfaren Sebastian Söderberg segern i kinesiska Shenzhen.

– Det har varit två bra dagar men vi är bara halvvägs, säger svensken som toppar Europatourtävlingens resultatlista.

Sebastian Söderberg har hittat flytet på golfbanan. Efter två raka topplaceringar är han i ledning på Europatourtävlingen i kinesiska Shenzhen.

Svensken gick allra senast runt på sju slag under par och toppar resultatlistan på –16, tre slag bättre än engelsmannen Paul Waring.

– Det är väldigt mycket som är bra; mycket fairways, bra slag mot greenerna och puttern fortsätter att vara het, säger han till Europatourens webbplats.

33-åringen från Eksjö gillar positionen han har spelat sig till, samtidigt vet han om att mycket kan hända under de två avslutande rundorna.

– Jag känner mig självsäker men pressen är större när man leder.

Söderberg hoppas att hans senaste tävlingar, då han blev tvåa i både Japan och Indien, kommer att hjälpa honom när det väl drar ihop sig på golfklubben Hidden Graces banor.

– Man måste jobba hårdare med var man lägger sin energi och vad man fokuserar på. Det kommer att vara ett mentalt krig i helgen och förhoppningsvis kan jag fortsätta spela bra, säger han.

Tävlingen i Kina är den fjärde och sista av Europatourens Asienturné och topp tre i en minirankning får spela majortävlingen PGA-mästerskapen i Kentucky, USA, 16–19 maj.

Söderberg leder rankningen men kan även ta sig till majorn via världsrankningen. Söderberg är just nu 98:a i världen och topp 100 får normalt sett en inbjudan till stortävlingen.