El Clásico-draget: Rivalerna får dela hotell

TT-Reuters

Publicerad 2019-12-17

Lionel Messi, Barcelona, och Sergio Ramos, Real Madrid, är bittra rivaler på planen. Nu får de dela hotell. Arkivbild.

Det är två av fotbollsvärldens bittraste rivaler som möts i El Clásico.

Men på polisens inrådan kommer Barcelona och Real Madrid att dela hotell inför stormatchen.

– Det är lite annorlunda och vi kan bara följa reglerna, säger Real-tränaren Zinedine Zidane.

Det kommer att bli ett stort säkerhetspådrag inför El Clásico på onsdag. Den spanska stormatchen skulle egentligen ha spelats den 26 oktober, men sköts upp efter att en större strejk kopplad till protesterna i Katalonien bröt ut.

Gruppen Tsunami Democràtic har kallat till nya protester i närheten av Camp Nou – arenan där matchen ska spelas – fyra timmar före avspark. Trots det har Barcelonas klubbordförande lovat att matchen ska genomföras. En säkerhetspersonal på hela 3 000 personer ska se till så att ingångarna till arenan inte blockeras.

Ska åka tillsammans

På polisens inrådan kommer Barcelona och Real Madrid att dela hotell inför matchen, och även åka till arenan samtidigt.

– Vi har blivit tillsagda att åka tillsammans och det är det vi kommer att göra, säger Real Madrids tränare Zinedine Zidane på en presskonferens.

Han fortsätter:

– Det viktiga är att matchen spelas. Vi måste fokusera all energi på planen och lita på att matchen faktiskt spelas. Vi skulle kunna prata i en vecka om det som händer utanför, men verkligheten är den att vi har en match att spela. Majoriteten av folket vill bara se en fotbollsmatch.

Inget kaffe med Zidane

Barcelonas tränare Ernesto Valverde räknar även han med att matchen kommer att spelas som förväntat och tar det hela med ro.

– Vi vet vad det (protesterna) handlar om, men vi bekymrar oss bara för matchen. Vi kan inte påverka något annat, säger han.

Valverde må dela hotell med Zidane för en gångs skull, men har inga planer på att ta en kopp kaffe med sin rival.

– Vi får se om vi springer på varandra, men inför en match kan det bli svårt, säger han.

Noterbart är också att Real Madrid kommer till matchen utan stjärnförvärvet Eden Hazard och erfarne vänsterbacken Marcelo.