Häftig cykelspark räddade poäng för Brighton

TT

Publicerad 2020-01-01

Alireza Jahanbakhsh, mitten, kvitterade på ett häftigt sätt hemma mot Chelsea.

Brightons Alireza Jahanbakhsh stod för ett riktigt konstmål när han kvitterade, och räddade poäng, i 1–1-matchen hemma mot Chelsea i Premier League-fotbollen.

Samtidigt tog topplagen Leicester och Manchester City varsina stabila trepoängare.

Brightons 26-årige iranske anfallare Alireza Jahanbakhsh gjorde mål med en cykelspark med högerfoten efter en hörna som försvararen Lewis Dunk hade nickat vidare i offensivt straffområde i den 84:e minuten. Fullträffen fick hemmapubliken att jubla högt och Jahanbakhsh föll själv ned på knä och omfamnades av sina lagkamrater.

Konstmålet, som kvitterade César Azpilicuetas 1–0-mål för Chelsea i den första halvleken, innebar att Brighton fick med sig en poäng från matchen och lyfte till en 13:e-plats i en haltande tabell i den engelska fotbollsligan. Chelsea är kvar på fjärde plats, 19 poäng bakom ledande Liverpool.

Tottenham fortsätter att tappa poäng under nye managern José Mourinho och sackar efter i kampen om Champions League-platserna. Borta mot 15:e-placerade Southampton blev det en 0–1-förlust sedan Daniel Ings gjort matchens enda mål i den 17:e minuten. Dessutom klev anfallaren Harry Kane av skadad.

Tabelltvåan Leicester levererade däremot i sin bortamatch mot Newcastle och vann med 3–0. Detsamma gällde tabelltrean Manchester City som hemmabesegrade Everton med 2–1 efter två fullträffar av Gabriel Jesus. City skuggar Leicester i tabellen (44 respektive 45 poäng), men båda lagen är trots allt en bra bit efter serieledande Liverpool som trots två matcher mindre spelade än sina toppkonkurrenter står på 55 poäng.

I botten tog Aston Villa en viktig seger borta mot Burnley. Birminghamlaget vann med 2–1 och lyfte därmed från nedflyttningsplats (18:e i tabellen) till 17:e.