Liverpool i formsvacka – ute ur FA-cupen

Publicerad 2020-03-03

Chelseas Ross Barkley punkterade FA-cupmötet med Liverpool med sitt 2–0-mål.

Tre förluster på de fyra senaste matcherna.

Överlägsna Premier League-ettan Liverpool är inne i en sällsynt formsvacka.

Borta mot Chelsea blev det förlust med 0–2 och nu är laget utslaget ur FA-cupen.

Liverpool har gått som tåget hela säsongen – men på senare tid har det gått tyngre.

På bara två veckor har "Reds" hunnit med att förlora det första åttondelsmötet i Champions League mot Atlético Madrid med 0–1, bli överkört av Watford i Premier League med 0–3 – och därmed åkt på första ligaförlusten den här säsongen – och nu även åka ur FA-cupen.

På Stamford Bridge i London var det Chelseas brasilianare Willian som visade vägen när han i den 13:e minuten avlossade en projektil som målvakten Adrian fick rakt på sig, men inte kunde hålla borta från nätmaskorna.

I den andra halvleken dubblerades ledningen efter att Ross Barkley fått bollen på egen planhalva, drivit den hela vägen till Liverpools straffområde och prickskjutit in 2–0.

Därmed är Chelsea klart för kvartsfinal i FA-cupen.