Rött kort och två straffar när City föll

TT

Publicerad 2019-12-27

Manchester Citys Raheem Sterling deppar i förlustmatchen mot Wolverhampton.

Jakten kom av sig för Manchester City.

Den regerande mästaren tappade 2–0 till 2–3 borta mot Wolverhampton i Premier League – efter rött kort och dubbla straffar.

Nu skiljer det 14 poäng upp till Liverpool.

Manchester City kämpar febrilt för att försöka komma i kapp serieledande Liverpool i den engelska ligafotbollen. Den regerande mästaren har hamnat rejält på efterkälken och var – precis som i så många andra matcher – tvungen att vinna borta mot Wolverhampton för att inte tappa ännu mer mark i tabellen.

Mötet på Molineux Stadium blev dock en snöplig historia för de ljusblåa. Och det efter en parodiartad första halvlek.

Först fick Citymålvakten Ederson rött kort efter att ha kapat ett friläge. Då var matchen elva minuter gammal. 13 minuter senare fick City straff. Raheem Sterling klev fram, sköt – men Rui Patricio räddade. Straffen gick dock om sedan Wolvesmålvakten ansågs ha lämnat mållinjen för tidigt. Ny straff, ny chans för Sterling – och ännu en räddning av Patricio. Returen hamnade dock hos Sterling som kunde trycka in 1–0.

Den engelske landslagsspelaren utökade sedan till 2–0 i den 50:e minuten och såg ut fixa tredje raka segern för City.

Den här kvällen tillhörde dock Wolverhampton.

Hemmalaget reducerade till 1–2 i 55:e och fick också in en kvittering till 2–2 i 82:a efter nonchalant försvarsspel av Benjamin Mendy. I den 89:e minuten fullbordades vändningen när Matt Doherty vackert satte 3–2.

Resultatet innebär att City är 14 poäng efter Liverpool med en match mer spelad.