HV71 krossade Brynäs i årets sista omgång

TT

Publicerad 2019-12-28

Luleå vann med 7–1 mot Modo i SDHL. Arkivbild.

Årets sista grundserieomgång i SDHL bjöd på målfester för HV71 mot Brynäs (7–1), för Luleå mot Modo (7–1) och för Leksand mot Göteborg (5–0).

För lagen i botten blir klyftan till säker mark allt större.

HV71:s Kennedy Marchment satte, med två snabba mål i den första perioden, omedelbart tonen för matchen i Värnamo, där serieledaren tog emot och besegrade Brynäs, fyra i tabellen, med 7–1. Jönköpingslaget slutade inte där – utan gick in med en fyramålsledning i den andra perioden, där de även utökade till 6–0. Brynäs fick chansen – och tog den, i den sista perioden där de blev första lag att sätta pucken i nätet och 6–1 var ett faktum. Men HV71 stördes inte av reduceringen och levererade snart nog 7–1, vilket blev matchens slutsiffror.

Den sista grundserieomgången för året blev inte lika lyckosam för alla.

Vägen upp till säker tabellmark blev nämligen allt längre för Modo och Göteborg.

Modo, som tog emot regerande mästaren Luleå, satte visserligen en puck i nät till 1–3 genom Laura Lerchova i slutet av andra perioden, men utöver det var det Luleå, trea i tabellen, för hela slanten i Norrskenshallen. 3–1 i andra perioden blev 7–1 vid slutsignal.

För tabelljumbon Göteborg gick det om möjligt ännu sämre – de nollades av tabellsjuan Leksand som, trots en jämn match sett till skott på mål, vann med 5–0 i Angered arena i Göteborg.

Nästjumbon Modo ligger sex poäng efter Linköping på säker mark i en haltande tabell. Göteborg har tolv poäng upp dit.

Årets sista match spelas mellan Göteborg och Brynäs i morgon söndag.