TT

Publicerad 2019-12-21

Manchester City vann toppmötet med Leicester.

Manchester City vände och vann mot Leicester med 3–1.

Ett resultat som innebar slutet på en mäktig svit för bortalaget – och att Liverpool kommer närmare ligasegern.

Eftersom Liverpool den här helgen befinner sig i Qatar för att spela klubblags-VM hade toppkonkurrenterna i Premier League chansen att minska avståndet till den överlägsne serieledaren.

Trots det är försprånget till närmast jagande lag oförändrat när Jürgen Klopps manskap återvänder från Doha.

Detta tack vare att ligatrean Manchester City såg till att besegra Leicester med 3–1 på Etihad Stadium och därmed avsluta bortalagets imponerande svit.

Inför lördagens toppmöte hade Leicester inte förlorat på nio raka matcher i ligan och elva totalt (ligacupspel inräknat) – och ett tag såg lagets magnifika trend ut att förlängas.

Vände underläge

I en sprudlande första halvlek gav skyttekungen Jamie Vardy Leicester ledningen, detta efter att ha löpt förbi hemmalagets mittback Fernandinho och elegant chippat bollen över målvakten Ederson Moraes.

Repliken dröjde dock bara åtta minuter, och när den förre Leicester-spelaren Riyad Mahrez sköt bollen i nät, via täckande försvararen Caglar Soyuncu, var det kvitterat.

Manchester City skulle även hinna med att göra 2–1 före halvtidsvilan. Ricardo Pereira kunde inte stoppa Raheem Sterling med schysta metoder och orsakade en straff för hemmalaget. Fram klev tysken Ilkay Gündogan som satte bollen lågt till höger, precis förbi Kasper Schmeichels utsträckta vänsterhand.

Matchen slutade 3–1 efter att Gabriel Jesus punkterat mötet i den 69:e minuten. Resultatet gör att City nu bara är en poäng efter Leicester på andraplatsen.

Ljungbergs Arsenal mållöst

Desto mindre sprakande var det på Goodison Park, tidigare under dagen, i Fredrik Ljungbergs sista match som tillfällig huvudtränare för Arsenal.

Matchen borta mot Everton var i långa stunder händelselös och slutade med delad pott efter att varken hemmalaget eller gästerna från London lyckats få bollen i nät.

På läktaren fanns Evertons nye tränare Carlo Ancelotti, som utsågs någon timme före matchstart, och Arsenals Mikel Arteta. Spanjoren tar över efter Ljungberg som huvudtränare på söndag.