Carlgren: "Bra match rakt igenom"

Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2016-08-21

Fotboll. Andra raka segern - inför ett par tusen bortasupportrar.

Efter 2-0 borta mot Örebro hakar AIK på topplagen Malmö och Norrköping.

– Vi gör en bra match rakt igenom och fick ett fantastiskt stöd av våra supportrar, säger AIK-målvakten Patrik Carlgren som räddade en omdiskuterad straff.

Det var publikfest i Örebro. 9 517 åskådare varav minst ett par tusen AIK-supportrar, var på plats på Behrn arena.

Tack vare segern drar AIK ifrån Örebro, och nu är avståndet bara tre poäng upp till Malmö som dock har en match mindre spelad och fem poäng till serieledaren Norrköping.

Samtidigt tappade tabellfyran Göteborg lite kontakt med topptrion då Blåvitt förlorade mot Hammarby.

– Jaså förlorade Göteborg, det visste jag inte. Men det är många matcher kvar och vi går för seger i varje gång nu, säger Patrik Carlgren.

Det var också AIK inledde bäst - gästerna tog sig ofta fram längs vänsterkanten - och skapade en del farliga lägen framför Örebromålvakten Oscar Jansson. ÖSK växte dock in i matchen och skapade också ett par farliga lägen i första halvleken som främst mittfältaren Nordin Gerzic låg bakom.

Efter 37 minuter hettade det till rejält på Behrn arena. Först vände AIK-anfallaren Chinedu Obasi om strax utanför straffområdet och tryckte till sist via en ÖSK-spelare in 1-0.

Och bara minuten senare pekade domaren Kristoffer Karlsson på straffpunkten - efter en duell mellan ÖSK-anfallaren Victor Sköld och försvararen Per Karlsson.

– Jag vet inte riktigt vad han blåste för. Jag har även sett reprisbilderna, det är en riktigt tufft dömd straff, säger Carlgren som hamnade i händelserna centrum efter domslutet.

AIK-spelarna protesterade vilt och Per Karlsson och Amin Affane blev varnade. Det tog sedan ett tag innan Örebros OS-spelare Astrit Ajdarevic kunde ta hand om straffen då även Patrik Carlgren blev varnad. Trots kortet fortsatte AIK-målvakten att dricka vatten ett bra tag.

Ett psykspel för att störa Ajdarevic?

– Äh, jag gör bara min grej och var bara lite törstig, säger Patrik Carlgren med ett flin.

TT: Vad säger du om din straffräddning?

– Jag väntar ut honom länge och går åt rätt håll, säger AIK-målvakten.

AIK fortsatte sedan att skapa en hel del farliga lägen i andra halvleken - men Örebros målvakt Oscar Jansson storspelade. På stopptid blev dock Jansson överlistad när 16-årige inhopparen Alexander Isak utnyttjade ÖSK-målvaktens retur.