HV71 vann straffdrama – Sundh hjälte

Robin Salomonsson/TT

Publicerad 2019-12-26

HV71 vann mot Leksand efter straffläggning. Arkivbild.

2–2 under ordinarie tid innebar straffläggning mellan HV71 och Leksand i SHL. Då blev Oscar Sundh hjälte när han som ende straffskytt fick pucken i nät.

Men trots två poäng var Sundh missnöjd.

– Det är klart att det svider lite att vi inte fick tre poäng, säger han till C More efter matchen.

HV71 har på två matcher ännu inte förlorat mot Leksand i år. Det har man inte nu heller – även om det krävdes straffläggning för att avgöra matchen.

– Det känns surt med tanke på hur deras andra mål ser ut. Men vi får vara nöjda med två och ladda om för Örebro, säger Sundh till C More efteråt segern.

Anthony Camara gav HV71 ledningen i den första perioden innan Jon Knuts kort därefter kvitterade med sitt första SHL-mål i karriären. Den andra perioden slutade mållöst innan Leksand turligt tog ledningen i den sista perioden.

Jonas Gunnarsson i HV:s mål lämnade kassen i väntan på en avvaktande utvisning. Då misslyckades Alexander Bergström med att ta emot en bakåtpassning och pucken gled retsamt i mål.

Samtidigt kunde Leksand koppla ett ännu hårdare grepp om matchen med ett straffslag bara sekunder efter ledningsmålet. Men Gunnarsson räddade enkelt Marek Hrivíks försök och Johannes Kinnvall kvitterade drygt sex minuter in i den tredje perioden.

I den avgörande straffläggningen drog HV71 det längsta strået. Jonas Gunnarsson var åter omutlig och räddade alla Leksands tre försök utan större problem medan Oscar Sundh satte sin straff.

Segern var HV71:s tredje på fem matcher och laget är femma i tabellen. Leksand däremot fortsätter att kämpa i botten och är näst sist – en poäng före Oskarshamn med en match mer spelad.