Svensken i ledning – jagar majorplats i Japan

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-04-26

Sebastian Söderberg. Arkivbild.

Herrarnas Europatour är ute på Asienturné och i potten finns tre platser i majortävlingen PGA-mästerskapen.

Sebastian Söderberg kan bli en av golfarna som får åka till Kentucky, USA. Svensken är i delad ledning efter den andra rundan av tävlingen i Japan.

– Det behövs förmodligen en seger, säger Söderberg till Europatourens hemsida angående chanserna till majorspel.

Söderberg inledde den andra rundan i japanska Gotemba med fyra raka birdies och kom till slut in på 64 slag, vilket är sex under banans par. Han delar preliminärt ledningen på –10 med trion Yannik Paul, Tyskland, Taihei, Sato, Japan, och Sam Bairstow, England.

Precis som under första rundan avbröts spelet under fredagen på grund av mörker – då hade ett tiotal spelare några hål kvar att spela. Rundan slutförs under lördagen.

Topp tre i en separat rankning får spela PGA-mästerskapen på Valhalla Golf Club i Louisville, Kentucky den 16–19 maj. Fyra tävlingar ingår i Asienturnén och efter besöket i Japan återstår endast tävlingen i kinesiska Shenzhen nästa vecka.

Jesper Svensson ligger tvåa på den rankningen efter att ha vunnit tävlingen i Singapore i mars, men han missade kvalgränsen i Japan efter att ha stannat på –1 efter två dagars spel. Inför veckans tävling är Söderberg fyra på rankningen.

Jens Dantorp ligger på –5 och kan se fram emot spel i helgen, men för duon Jonas Blixt (på par) och Marcus Kinhult (+2) är det färdigspelat.