Publicerad 2020-01-06

Juventus Cristiano Ronaldo.

Robin Olsen var tillbaka i Cagliaris mål.

Men det blev en minst sagt tuff återkomst efter den långa avstängningen i italienska Serie A.

Inte nog med att Juventus vann med hela 4–0 – Cristiano Ronaldo var dessutom på showhumör.

Den svenske landslagsmålvakten släppte in fyra mål, varav tre från portugisiske världsstjärnan Cristiano Ronaldo, i förlusten borta mot topplaget Juventus.

Ronaldo tog vara på en bjudning av Cagliari-försvaret, rundade svensken och satte 1–0 i 49:e minuten. 2–0 satte han på straff och 4–0 placerade han in åtta minuter från fulltid. Dessförinnan hann stjärnan spela fram inhopparen Gonzalo Higuain till 3–0.

Robin Olsen straffades hårt för sitt tilltag i matchen mot Lecce i slutet av november, då han rök ihop med straffskytten Gianluca Lapadula, som precis reducerat till 1–2, och visades ut. Ett rött kort som ledde till att han stängdes av i fyra matcher.

"Tråkigt slut på matchen, vilket jag såklart ber om ursäkt för till mina lagkamrater och tränare och våra fans!", skrev Olsen på Instagram efter incidenten.

Inter tog tillbaka serieledningen från Juventus efter 3–1-segern borta mot Napoli. Anfallaren Romelu Lukaku gav gästerna ledningen i 14:e minuten och ökade på till 2–0 – efter en målvaktstavla av Alex Meret – efter drygt en halvtimme spelad på San Paolo-stadion.

Lautaro Martinez avgjorde med sitt 3–1-mål i 62:a minuten.

Udinese och Ken Sema, som spelade 75 minuter, fick 1–0 borta mot Lecce efter Rodrigo De Pauls sena avgörande. Dejan Kulusevskis Parma förlorade med hela 0–5 borta mot Atalanta.