Agüeros tolfte hattrick – passerade Henry

Robin Salomonsson/TT

Publicerad 2020-01-12

Sergio Agüero gjorde karriärens 12:e hattrick när Manchester City vann med 6–1 mot Aston Villa.

Manchester City krossade Aston Villa och vann med 6–1. Gladast var nog Sergio Agüero som stod för karriärens tolfte hattrick – flest i Premier Leagues historia.

Men rekorden var inte slut där. Argentinaren har dessutom gjort fler ligamål (177 stycken) än någon annan utländsk spelare.

– Jag är så glad över rekorden. Jag måste tacka mina lagkamrater för att de hjälper mig varje år, säger han i Viaplays sändning efteråt.

– Jag vill fortsätta göra mål men det beror på mina lagkamrater. De måste passa bollen till mig, fortsätter anfallaren skämtsamt.

Sergio Agüero har sedan säsongen 2014–15 aldrig gjort färre än 20 ligamål under en säsong och inledde även denna med åtta mål på sex matcher.

Därefter gick det dock tyngre för argentinaren som dessutom missade över en månads spel på grund av en skada i vintras.

"En legendar"

Mot Aston Villa visade han att han är tillbaka på riktigt. Genom att göra mål nummer 175, 176 och 177 i den engelska ligan gick han om fransmannen Thierry Henry som bäste utländske målskytt någonsin.

– Statistiken talar för sig själv. Han är en legendar för både klubben och ligan och det visar han varje vecka. Jag är väldigt glad att ha honom i mitt lag, säger lagkamraten Riyad Mahrez.

Agüero är inte ensam om att gilla att hitta målnätet i Manchester City. Pep Guardiolas lag är med 62 mål ligans överlägset målgladaste. Tidigare under säsongen har laget krossat West Ham (5–0), Brighton (4–0) och Watford (8–0).

Den här gången hade Riyad Mahrez gjort två mål redan efter 25 minuters spel. Kort före pausvilan hann även Gabriel Jesus med ett mål. På övertid tröstmålade Aston Villas Anwar El Ghazi på straff.

Watford vann

Segern var Manchester Citys tredje raka i ligan och laget är nu tvåa i tabellen, två poäng före trean Leicester. Upp till ettan Liverpool är det 14 poäng med en match mer spelad.

På annat håll tog Watford en tung seger i bottenmötet med Bournemouth. Watford vann enkelt med 3–0 och har sedan nye tränaren Nigel Pearson tog över i december vunnit fyra ligamatcher.

Watford lämnar därför nedflyttningsplatserna medan Bournemouth sjunker till 19:e plats i tabellen. Eddie Howes lag har bara vunnit två av de tolv senaste matcherna.