Ibrahimovic bänkad i cupmötet med Spal

TT

Publicerad 2020-01-15

Zlatan Ibrahimovic satt på bänken under hela cupmatchen mot Spal.

Zlatan Ibrahimovic och Rafael Leao – anfallsparet i 2–0-segern mot Cagliari i ligan i lördags – började på bänken.

Och där fick de sitta kvar under cupmatchen mot Spal hemma på San Siro.

Milan vann med 3–0 och är klart för kvartsfinal.

Milans tränare Stefano Pioli satsade på nytt på ett tremannaanfall med polacken Krzysztof Piatek i en central position.

Piatek tog chansen och gjorde 1–0 efter 20 minuter. Varpå han spelade fram Samu Castillejo till 2–0 – polackens första målgivande passning i en tävlingsmatch sedan han kom till Milan inför säsongen 2018-2019.

Theo Hernandez fastställde resultatet till 3–0. Nu väntar Torino i kvartsfinalen.

Formstarka Atalanta lyckades kvittera till 1–1 borta mot Fiorentina och fick sedan ett numerärt överläge. Med 20 minuter kvar visades German Pezzella ut (andra varningen) för filmning. Trots det skickade spanjoren Pol Lirola i det vinnande 2–1-målet för Fiorentina.

Utan sjuke Cristiano Ronaldo ångade Juventus på som om ingenting hänt hemma mot Udinese. Gonzalo Higuain och Paulo Dybala (straff) ordnade 2–0 redan innan en halvtimma var spelad.

Higuain firade ett andra mål efter pausen och Douglas Costa spädde på till slutliga 4–0 på straff.

Landslagsmittfältaren Ken Sema spelade från start i Udinese, men byttes ut efter drygt en timma.

Parma möter Roma hemma på torsdagskvällen och vinnaren i den matchen ställs mot Juventus i kvartsfinal.