Ranieri: "Säker på att Zlatan spelar"

TT

Publicerad 2020-01-04

Blir det spel redan på måndag mot Sampdoria för Zlatan Ibrahimovic?

Sampdorias tränare är säker:

Zlatan Ibrahimovic gör comeback i Milan redan på måndag.

– Att möta Ibrahimovic är aldrig en bra start på året, säger Claudio Ranieri skämtsamt.

Albin Ekdals Sampdoria ligger skrynkligt till i Serie A. Genua-klubben avslutade fjolåret blekt och är fjärde sist i tabellen, bara en poäng från nedflyttning.

När ligaspelet återigen sparkar igång efter jul- och nyårsuppehållet är det borta mot Milan, och en viss Zlatan Ibrahimovic, som Claudio Ranieris manskap ska ta nya tag.

– Jag hoppas vi startar 2020 med en bra prestation och poäng – men att möta Ibrahimovic är aldrig en bra start på året, säger Sampdorias tränare, som ersatte sparkade Eusebio Di Francesco i oktober, enligt Football-Italia.

Flera italienska medier uppger att den svenske anfallaren sannolikt kommer spela från start redan till måndagens möte på San Siro. Något som även Ranieri tar för givet.

– Milan har många kvalitetsspelare, så deras position (elva i Serie A) är oförklarlig. De kommer att känna entusiasm och Ibrahimovic kommer medföra en vinnarmentalitet. Jag är helt säker på att "Ibra" kommer spela, antagligen redan från start. San Siro kommer vara uppeldat, så det gäller att vi håller våra huvuden kalla.

Sampdoria avslutade 2019 med en 1–2-förlust mot Juventus. Ett nederlag som gav mersmak, tycker Ranieri.

– Vi måste upprepa vår starka insats mot Juventus. Den mentaliteten vi visade, där alla hjälpte varandra, är livsviktig.

Milan–Sampdoria sparkar igång på måndag klockan 15.