Arteta bekräftar: Ljungberg kvar i Arsenal

TT

Publicerad 2019-12-23

Fredrik Ljungberg blir en del av Mikel Artetas tränarstab. Arkivbild.

Fredrik Ljungberg blir kvar i Arsenal och tar plats i klubbens nya tränarstab.

Det bekräftar svenskens ersättare Mikel Arteta.

"Jag har fått ett väldigt bra intryck av honom", säger spanjoren till klubbens webbplats.

Sedan det förra veckan blev klart att Mikel Arteta tar över som ny manager i Arsenal har det rått osäkerhet kring vad som ska hända med Fredrik Ljungberg.

Svensken, som lett klubben som tillfälligt huvudansvarig i sex matcher, inledde säsongen som assisterande tränare till sparkade Unai Emery. Nu står det klart att han blir en del även av Artetas team.

"Jag pratade med 'Freddie' efter matchen (mot Everton i lördags, 0–0). Jag berättade för honom om min idé och vilka människor som jag ville ha i min tränarstab, vilka roller de skulle ha och vilket ansvar var och en skulle få", säger Arteta som förra veckan skrev på ett 3,5-årskontrakt som manager i Arsenal.

"Känner spelarna"

Spanjoren fortsätter:

"Jag ville veta hur han kände, hur han tänkte och vilka förväntningar han hade. Vi pratade med varandra och tog beslutet att det bästa är om han stannar kvar hos oss. Han känner spelarna, kan situationen och klubbens historia – vart vi kommer ifrån. Dessutom kommer hans kunskaper kring spelet verkligen att hjälpa oss att bli bättre".

Arteta spelade i Arsenal i fem år innan han 2016 blev assisterande tränare i Manchester City. Hans första match som huvudansvarig tränare i "Gunners" blir borta mot Bournemouth på annandag jul.

"Nytt kapitel"

Tillsammans med bland annat Fredrik Ljungberg hoppas han det blir startskottet på vägen tillbaka mot toppen i Premier League.

"Vi kommer att starta ett nytt kapitel med nya idéer och nya tillvägagångssätt. Jag fick ett väldigt gott intryck (av Ljungberg). Han är redo att hjälpa till och är väldigt positiv", säger Arteta.

Under Ljungbergs tid som tillfällig manager för Arsenal blev det en vinst, två förluster och tre oavgjorda matcher.