Hockeyettankonflikten är över: "Jätteskönt"

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2022-12-29

Hockeykonflikten mellan Boden Hockey och Hockeyettan är över. Arkivbild.

Konflikten mellan Boden Hockey och Hockeyettan är över. Parterna har nått en förlikning som innebär att laget kommer att sända hemmamatcherna resten av säsongen på Hockeyettan Play.

– Det är jätteskönt att det är över. Vi vill syssla med hockey och inte domstolsförhandlingar, säger Boden Hockeys ordförande Daniel Åström till TT.

Enligt förlikningsavtalet är inte Boden Hockey längre bundet av avtalet med ligaföreningen.

– Avtalet är uppsagt med omedelbar verkan.

Striden började då Boden lämnade hockeyettans ligaorganisation och bröt avtalet eftersom ligan inte gav Boden rätt att bestämma över tv-rättigheterna till hemmamatcherna.

Hockeyettan menade att avtalet skulle fortsätta att gälla trots att Boden gått ur ligaföreningen och gick till skiljedomstol där man fick rätt.

Detta trots att Riksidrottsnämnden (Rin) gett Boden rätt att gå ur ligaorganisationen.

– Den här konflikten har kostat oss många miljoner. Vi kunde aldrig i vår vildaste fantasi tro att det skulle gå så långt, säger Åström.

I och med förlikningen har hockeyklubben från Boden gått med på att tv-sända hemmamatcherna på hockeyettans plattform resten av säsongen.

– Det är naturligtvis jätteskönt för oss att nu vara unik i svensk ishockey – en förening som vare sig har avtal eller tillhör en ligaorganisation. Vi är öppna för samarbete kring saker som det är lätt att samarbeta med och framåt sommaren kan vi börja samtala om produkten, sändningarna, och se om det går att komma överens innan nästa säsong startar upp, säger Åström.