Publicerad 2020-01-18

Newcastles Isaac Hayden satte 1–0 mot Chelsea i den 94:e minuten.

Kryss, kryss, kryss – och förlust.

Manchester City, Arsenal och Tottenham tappade alla poäng i Premier League-fotbollen.

Värst gick det ändå för Chelsea som föll mot Newcastle efter att hemmalaget avgjort i 94:e minuten.

Allt talade för en mållös drabbning på St James' Park – men i den fjärde tilläggsminuten fick Newcastle en hörna som kom att bli avgörande hemma mot Premier League-fyran Chelsea.

Willian nickade undan det första inspelet men när Allan Saint-Maximinskickade in bollen ånyo i straffområdet höll sig Isaac Hayden framme och skallade in 1–0 för Newcastle bakom målvakten Kepa Arrizabalaga.

Förlusten innebar att Chelsea gick miste om att minska avståndet till tvåan Manchester City och rycka ifrån jagande Londonrivalerna Tottenham och Arsenal – som samtliga bara fått kryss i sina respektive matcher på lördagen.

"Två millimeter från seger"

Tottenham var bara ett par millimeter ifrån att avgöra sent mot Watford – och frågan är om det går att komma närmare ett mål än vad Erik Lamela gjorde på tilläggstid.

Argentinaren fick fram en fot på bollen i straffområdet, såg hur den rörde sig mot mållinjen, till stor del över den – innan en hemrusande Ignacio Pussetto rensade undan bollen. Tottenhamspelarna ropade efter mål, men förgäves då mållinjeteknologin visade att PL-åttan hade marginalerna på fel sida.

– Det är som det är, sade tränaren José Mourinho till BT Sport och fortsatte:

– Jag vet att det bara var några millimeter men mållinjeteknologin gör inga misstag till skillnad från VAR, så vi måste acceptera det. Vi var två millimeter från att vinna.

Samtidigt hade Tottenham marginalerna på rätt sida tidigare i matchen. Watford fick straff i den 70:e minuten sedan Jan Vertonghen täckt ett skott med armen, men Troy Deeney brände och matchen slutade mållös.

City tappade sent

Längre upp i tabellen tappade Manchester City mark i jakten på serieledande Liverpool. Den regerande mästaren fick nöja sig med 2–2 hemma mot Crystal Palace efter ett självmål av Fernandinho i 90:e minuten. Avståndet upp till "Pool" är 13 poäng i en haltande tabell.

Även Arsenal tappade segern i slutet och kryssade hemma mot Sheffield United. Med sju minuter kvar kvitterade John Fleck till 1–1 för gästerna. Mittfältaren drog till på halvvolley i straffområdet och därmed har Arsenal två raka matcher utan seger.

Laget är tia i tabellen, medan Sheffield är sjua.