Ny rekordrankning för Stark – allt närmare OS

TT

Publicerad 2024-04-30

Maja Stark har två raka andraplatser.

Två raka andraplatser ger Maja Stark riklig belöning på världsrankningen. Och OS-spel kommer allt närmare för 24-åringen från Abbekås.

– Självklart vill jag vara med i OS, det hade varit jättekul. Men det är samtidigt ett svårt mål att sätta upp, eftersom det beror så mycket på vad andra gör.

Så sade Maja Stark när TT nyligen träffade henne på Augusta National, apropå den tuffa svenska konkurrensen om OS-platserna på damsidan.

Sedan dess är det Stark själv som har satt ned foten ordentligt och tagit ett par jättekliv mot sommarens olympiska golf i Paris. Andraplatsen i majorn Chevron Championship följdes upp av en andraplats även i LPGA-tourtävlingen i Los Angeles – och Stark är numera rankad 16:e i världen. För två veckor sedan var hon rankad 46:a.

Stark har skaffat sig en rejäl lucka i den interna blågula OS-fajten. De två bästa på världsrankningen efter midsommarhelgen får pegga upp i Paris i augusti.

Skulle Stark lyckas klättra ytterligare en placering på rankningen så säkrar hon i praktiken OS-spel, oavsett hur bra övriga svenskor spelar i vår. Ett land kan nämligen få ha upp till fyra spelare med i OS, om de alla är rankade topp 15 i världen.