Kristianstad utjämnade kvalserien trots stjärntappen

Publicerad 2023-03-30

Kristianstad kvitterade matchserien mot Boden i kvalet till SHE.

Storspel från målvakten Marthe Davidsen Hellevik och ett rött kort på Bodens lagkapten grundlade segern.

– Det känns otroligt bra. Allting klaffade, säger Hellevik till Sportbladet.

Efter en jämn första halvlek som slutade 11–10 till Kristianstad, gjorde skånskorna ett avgörande ryck i början av andra halvlek och gick ifrån till en sexmålsledning.

Gästerna kom sedan aldrig ifatt och slutsiffrorna skrevs till 24–19.

En starkt bidragande orsak till segern var hemmalagets Marthe Davidsen Hellevik som storspelade i mål. Norskan noterades för 16 räddningar på 35 skott.

Saknade flera nyckelspelare

Strax för halvtidsvilan drabbades Boden av ett tungt avbräck, när lagkaptenen Sara Nordström fick syna det röda kortet efter att hon delat ut en rejäl smäll på Kristianstads vänsternia Sara Karlström.

Vinsten var ett styrkebesked av Kristianstad som saknade sina tre stjärnor Jovana Bogojevic, Siw Aabech och Lovisa Delac.

Därmed kvitterade man matchserien till 1–1. Det första mötet vann Boden med 37–27. Kvalet spelas i bäst av fem matcher.