Önnered vann – och förlorade

Publicerad 2019-09-16

Först vann Önnereds damer premiären i SHE efter stor dramatik.

Sedan förlorade Önnereds herrar hemmapremiären i handbollsligan – efter mindre dramatik.

– Vi hade alldeles för mycket tekniska fel, säger målvakten Sebastian Abrahamsson till C More.

Matchen mellan Önnered och Boden i damernas handbollsliga blev en säsongspremiär av det mer dramatiska slaget.

Med fyra minuter kvar hade hemmalaget Önnered kopplat ett rejält grepp om matchen då Göteborgslaget ledde med 25–22. Men gästerna från Norrbotten skulle komma ikapp – trots en missad straff i slutminuterna.

Slutsignalen närmade sig och med nio sekunder kvar kvitterade Boden. Där och då kändes oavgjort efter full tid som ett rimligt alternativ. Men Önnereds Maja Eriksson ville annat.

28-åringen plöjde sig framåt och revs ner i samband med att slutsignalen gick. Frikastet skulle dock kastas. Avståndet fram till mål var stort och Boden hade sex spelare i muren. Men Maja Eriksson skulle hitta den lucka som behövdes och skickade upp bollen i krysset – och segern till Önnered.

Matchen slutade 26–25.

Nyförvärvet bäste målskytt

Direkt efter det här dramat begick Önnereds herrar hemmapremiär i samma arena.

Där fick man en tung start när gästerna Alingsås gick fram till en 4–0-ledning. I början av andra halvlek kvitterade Önnereds Anton Schultze till 12–12 men närmare än så kom inte hemmalaget utan vårens SM-finalister kunde vinna med 26–22 till slut.

– Vi hade alldeles för många tekniska fel mot ett lag som Alingsås. De är för bra på att utnyttja det med sina kontringar, säger Önnereds målvakt Sebastian Abrahamsson, som hade fina 40 i räddningsprocent, till C More.

Bäste målskytt i matchen var Önnereds Anton Hallbäck, nyförvärvet från Ystads IF, som stänkte dit sju mål.

I kvällens andra match i handbollsligan vann Malmö enkelt hemma mot nykomlingen Helsingborg med 33–23.