1–6 mot AFC ger fantastiskt målsnitt i allsvenskan

Publicerad 2019-07-27

Fyra raka segrar – och en helt fantastisk målskillnad.

Efter segern mot AFC Eskilstuna har Hammarby skaffat sig ett imponerande snitt.

På fem mål per match.

Lika säkra som Hammarby har varit i det offensiva spelet, lika osäkert har laget agerat i det defensiva spelet. Redan i den 12:e minuten gjorde Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen ett misstag strax utanför det egna straffområdet vilket ledde till att Dzenis Kozica kunde ge AFC ledningen med 1–0.

Därefter vaknade Hammarby, flyttade upp spelet och skapade möjlighet efter möjlighet.

I den 18:e minuter kvitterade Hammarbys Nikola Djurdjic efter en hörna, i den 23:e tog stockholmslaget ledningen sedan Alexander Kacaniklic nickat in ett inlägg från Simon Sandberg och i den 33:e petade Djurdjic in 1–3 till Hammarby.

– Det var en väldigt bra halvlek av oss och vi höll bollen fint inom laget, säger Alexander Kačaniklić till CMore.

Hammarbys snitt – fem mål per match

27-årige Kačaniklić lämnade svensk fotboll redan som 15-åring och har spelat i flera europeiska klubbar under sin karriär. Han återvände till Sverige inför den här säsongen och har visat riktigt bra form under sin första vår i allsvenskan. Han har gjort fem mål och lika många assists på de fyra senaste matcherna .

– När man kommer in i det så släpper det, jag visste att det skulle lossna, bara vi fick till det och det får vi nu, säger han.

I den andra halvleken fortsatte Hammarby att producera bra chanser och i den 50:e minuten slog Imad Khalili in 1–4 till gästerna, 1–5 var Muamer Tankovics nionde mål för säsongen och därefter slog Djurdjic in sitt tredje mål för kvällen vilket också gav slutresultatet 1–6.

– Det blir riktigt svårt att stoppa oss, vi är bra, konstaterar Khalili när han intervjuas av CMore efter matchen.

Därmed har Hammarby inte bara vunnit fyra matcher i rad, laget har också gjort 20 mål under de matcherna och har därmed ett snitt på fem mål per match under de senaste fyra omgångarna i allsvenskan.