BP tappade poäng efter röda kortet

Uppdaterad 2024-04-25 09.14 | Publicerad 2024-04-24 21.09

Brommapojkarna ledde med 1–0 hemma mot Sirius när Eric Björkander drog på sig sitt andra gula kort i matchen – och därmed fick kliva av.

Sedan kunde bortalaget kvittera.

– Såklart hade det känns bättre med tre poäng i den här matchen, säger Brommapojkarnas Nikola Vasic.

Det var i den 54:e matchminuten som hemmalagets Eric Björkander fick gult kort efter att ha satt in en tackling på gästernas Yousef Salech. Kortet var dock Björkanders andra i matchen och BP-försvararen fick därmed kliva av planen. Hemmalaget tvingades spela med en man mindre, något som skulle kosta laget dyrt.

Sirius kunde sätta rejäl press på hemmalaget och fem minuter senare var det Noel Milleskog som skickade in en kvitteringsboll till 1–1. Det efter ett inlägg från Voelkerling Persson som sedan bröstades ner av Salech innan Milleskog avslutade med vänsterfoten.

– Jag tyckte att vi kämpa på, men det kändes lite trött. Tempot var inte riktigt där. Vi slarvade mycket, tappade mycket boll och var långsamma i omställningarna, säger Nikola Vasic till Discovery.

0–0 i halvtid

Ja, matchens första gula kort kom redan i den andra matchminuten. Även då var både Eric Björkander och Yousef Salech inblandade. Björkander höll armarna runt Salech som sedan föll till marken och BP-spelaren fick då syna sitt första gula kort.

Det var annars en första halvlek med gott om chanser. Bland annat fick Sirius Daniel Stensson ett jätteläge efter ett inlägg av Leo Walta som gick mot den bortre stolpen, Stensson bröstade ner bollen innan han avslutade med högerfoten. BP-målvakten Filip Sidklev kunde dock rädda, även om han själv inte riktigt var med på det.

Blev varsin poäng

Trots spel med en man mer i nästan en hel halvlek hade Sirius svårt att skapa något ytterligare på BP.

– Där tyckte jag att grabbarna gjorde ett jävligt bra jobb där ute. Vi kämpade för att hålla igen. En poäng får vi ta med oss, det hade kunnat bli värre, säger Vasic.

Resultatet höll sig matchen ut och lagen fick med sig varsinn poäng från Grimsta IP.