Tvåmålsskytten Karlsson stoppade mästarlaget

Publicerad 2019-03-06

Säsongerna 2017 och 2018 slutade på samma sätt: med SM-guld för Edsbyn.
Men efter 1–5 borta mot Villa-Lidköping har regerande mästarlaget fått en lite längre väg fram till ett nytt titelförsvar.

Till stor del berodde det på hemmalagets tur med returerna i det första semifinalmötet.
I 15:e minuten högg Martin Karlsson på en lös boll och satte dit 1–0 bakom Edsbyns målvakt Anders Svensson.
Sex minuter senare var det dags för ett nytt returmål och den här gången var det David Karlsson som fick två möjligheter på sig innan han kunde öka på till 2–0.
Johan Esplund, Joakim Andersson och Martin Karlsson – för andra gången – stod sedan för andra halvlekens mål som säkrade Villa-Lidköpings seger och 1–0-ledningen i matchserien.
På lördag möts lagen igen på Edsbyns hemmaplan.
Västerås SK leder semifinalserien mot Hammarby med 1–0 i matcher. På fredag ställs lagen mot varandra på Zinkensdamm i Stockholm.