Neymar sänkte Liverpool – nu väntar rysare på Anfield

Uppdaterad 2018-11-29 | Publicerad 2018-11-28

PSG riskerade att bli utslaget ur Champions League i kväll.

Men Neymars mål gjorde inte bara honom till tidernas brasilianske målskytt i CL – det sätter vårens finalist Liverpool i riktig knipa inför avgörandet.

– Nu måste vi åka till Anfield och vinna för att gå till nästa runda, säger Jordan Henderson till Viasat.

Grupp C har blivit Champions Leagues getingbo. Röda Stjärnans 2–0-seger mot Liverpool för tre veckor sedan gjorde att alla fyra lag återfanns inom två poäng inför de två avslutande omgångarna. Därför var onsdagens matcher högintressanta:

PSG–Liverpool.

Napoli–Röda Stjärnan.

Skulle Liverpool och Napoli ha vunnit hade Neymar, Mbappé och de andra i PSG varit utslagna. Men så blev det inte.

Napoli vann komfortabelt

Visserligen skötte hemmalaget i Neapel sin del av premissen. De vann med 3–1 efter ett mål av Marek Hamsik och två av Dries Mertens och släckte därmed Röda Stjärnans hopp om avancemang.

Men med kniven mot strupen presterade PSG en av säsongens finaste förstahalvlekar mot Liverpool. Neymar mötte långt nere på innermitten, vred upp och skapade tonvis med chanser varav två resulterade i mål:

I minut 13 klev Juan Bernat in från vänster och rullade in bollen vid förstastolpen.

Liverpool måste vinna mot Napoli

I minut 37 spelade Kylian Mbappé in till Edinson Cavani som stötte bollen rakt på Alisson. Returen vinklade Neymar in. Målet var hans 31:a i Champions League vilket gör att han går i från Kaka (30) och Rivaldo (26) och vid 26 års ålder är Brasiliens bästa målskytt i turneringen.

Precis före paus reducerade James Milner på straff efter en oaktsam glidtackling av Angel di Maria, men närmare kom inte Liverpool.

2–1 till PSG gör att ställningen i gruppen kastas om. Nu måste Liverpool allra troligast slå Napoli med två mål i sista omgången (1–0-seger går också) för att avancera till nästa omgång. Annars är CL-finalisten från i våras utslagen.

– Vi måste vinna med två mål. Det är inte det lättaste jobbet, men då har vi Anfield i ryggen, säger Jürgen Klopp i Viasats sändning.