LeBron James i tårar efter beskedet

avAnton Johansson, Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

LeBron James tog beskedet om Kobe Bryants plötsliga död hårt.

Bilder visar hur stjärnan brast ut i tårar efter att ha klivit ut ur Los Angeles Lakers flygplan på söndagen.

Kobe Bryant har betytt mycket för basketstjärnan LeBron James, 35, och så sent som i lördags gick James om Kobe Bryant i listan över tidernas bästa poängplockare i NBA:s historia och är numera trea.

Den sista tweeten Bryant skrev innan hans plötsliga död i den helikopterkrasch som krävde nio liv var en gratulation till James.

”Fortsätt föra sporten framåt. Stor respekt min bror”, skrev han efter Lakers förlust mot Philadelphia 76ers där James noterades för sin totalt 33 655:e poäng, tolv fler än Bryant.

LeBron James var tonåring när han först träffade sin idol på ett basketläger och har flera gånger berättat hur mycket Bryant, som själv spelade 20 år i Los Angeles Lakers, betytt för hans egen karriär.

Gråter på flygplatsen

Bilder visar hur LeBron James gråter utanför lagets flygplan under söndagen då beskedet om Bryants bortgång kommit.

LeBron James är långt ifrån den enda basketlegendaren som tagit emot beskedet med bestörtning.

”Jag älskade Kobe. Han var som en bror till mig. Vi pratade ofta och jag kommer att sakna de samtalen. Han var en tävlingsmänniska, en av sportens största och en kreativ kraft. Kobe var också en fantastisk pappa som älskade sin familj väldigt mycket och kände en stor stolthet i sin dotters kärlek till sporten basket”, skriver Michael Jordan i ett pressmeddelande som delades av Sports Illustrated.

”Så mycket mer än en idrottare”

Tidigare lagkamraten Shaquille O’Neal, som spelade i Lakers mellan 1996 och 2004 och vann tre NBA-titlar tillsammans med Bryant, skrev bland annat följande på Twitter:

”Kobe var så mycket mer än en idrottare, han var en familjefar. Det var det vi hade mest gemensamt. Jag brukade krama hans barn som att de vore mina egna och han omfamnade mina barn som att de var hans. Hans ”Gigi” var född på samma dag som min yngsta dotter Me’Arah.”

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM