Agassi vann drömfinalen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2001-07-30

Det var Andre Agassi som drog det längsta strået i nostalgimötet med Pete Sampras i Los Angeles ATP-turnering.

6-4, 6-2 och Sampras stod inför ännu en förlust.

Andre Agassi.

Andre Agassi startade sin månadslånga US Open förberedelse med en övertygande seger i söndagens final över Pete Sampras i Los Angeles ATP-turnering.

För två år sedan var rollerna ombytta och Agassi förlorade mot Sampras, men i år tog han revansch och vann med 6-4, 6-2, vilket gav Agassi hans fjärde titel för året.

Agassi är i bra form. Förutom segern mot Sampras har han dessutom hunnit med att bryta Paris-mästaren Gustavo Kuertens 15 matcher långa segersvit genom att slå ut honom i semifinalen.

Agassi plockar poäng

De båda veteranerna har nu mötts 31 gånger på 12 år och trots gårdagens seger så leder Sampras med 17-14 i inbördes möten. Men Agassi har vunnit de senaste tre matcherna.

– Vi har mötts så många gånger att jag visste hur jag skulle spela, sade Agassi.

Tungt för Sampras

Det var länge sedan Agassi vann så övertygande över Sampras. Senast var i Tyskland för två år sedan då han vann med 6-2, 6.-2.

– Sampras är fortfarande mycket stark på banan och han vet hur man ska vinna, sade Agassi.

Men det går tungt för Sampras. Han har inte vunnit en turnering sedan Wimbledon förra året, vilket innebär 15 tävlingar utan turneringsseger. Det är Sampras sämsta facit sedan 1990.

Efter söndagens final så strök han sig från turneringen i Montreal, på grund av en skada i låret, vilken förvärrades under semifinalen.

Agassi i sin tur laddar nu upp inför US Open med att spela i Montreal på tisdag, plus att han har ytterligare två tävlingar inplanerade innan den stora tävlingen nästa månad.

Agassi överlägsen världsetta

Världstoppen i tennis är oförändrad från den förra veckan. Andre Agassi ökade på sin ledning efter segern i Los Angeles ATP-turnering, och för svensk del lämnade Magnus Larsson topp 100 och återfinns nu först på 103:e plats.