Kaotiska slutet: Bajens mål bortdömt

Nikola Djurdjic trodde att han avgjort i 93:e minuten

Uppdaterad 2019-04-08 | Publicerad 2019-04-07

Nikola Djurdjic trodde att han hade avgjort för Hammarby mot Kalmar i 93:e minuten, men målet dömdes bort för offside.

I tumultet sprang avbytaren Vladimir Rodic in på planen och protesterade vilt.

– Jag ångrar ingenting, säger Rodic.

Inför 31 000 åskådare hade Hammarby hoppats kunna besegra Kalmar i sin hemmapremiär. Men efter första halvlek ledde gästerna med 1–0 sedan 18-åringen Nils Fröling nickat in bollen.

– Det var ett perfekt inlägg. Det satt perfekt på huvudet, så det var bara att sätta in den, sa Fröling till C More i paus.

BILDSPEL: SE ANDREAS BARDELLS BILDER PÅ KAOSET NEDAN

Hammarby kvitterade i minut 67 då Nikola Djurdjic nickade in Simon Sandbergs branta inlägg mot förstastolpen.

Sista 20 minuterna pressade Hammarby på för ett segermål, men Kalmar bet i från och hade oavgjort till minut 93. Då slog Sandberg ett nytt inlägg som Djurdjic styrde in.

I glädjeyran drog 33-åringen av sig tröjan och jublade vilt.

Varnades för målfirandet

Men målet dömdes bort för offside och Djurdjic varnades för målfirandet. I oredan som följde sprang hans lagkamrat Vladimir Rodic, som värmde upp vid sidlinjen, in på planen och klagade inför den assisterande domaren och varnades också.

Matchen slutade 1–1 och efteråt motiverar den assisterande domaren Daniel Gustavsson beslutet att ge Rodic gult kort.

– Det han skrek var inte så farligt, men det är gesterna som gör att vi varnar honom för olämpligt uppträdande, säger han C More.

Själv verkar inte Bajenspelaren särskilt ångerfull.

– Det är bara sån jag är, det är känslor. När jag ser situationen på tv:n ser det ut som att Niko låg perfekt i position. För mig var det ett solklart mål. Men det är vad det är, säger Rodic.

Hur ser du på risken att straffas i efterhand?

– För vad? Jag fick gult kort, jag känner att det är tillräckligt.