Två bollar på plan – då blir han utvisad

Publicerad 2018-10-20

Robin Olsen släppte in två mål och stod för en bländande räddning.

Men det var hans kollega i andra buren som utmärkte sig mest i SPAL:s 2–0-seger mot Roma.

Vanja Milinkovic-Savic blev utvisad för att ha kastat bort en boll.

Vi hade tänkt skriva om Robin Olsens hemska förstatimme. Roma hade hemmaplan mot SPAL på nedre tabellhalvan och släppte bara till två skott på mål under de inledande 60 minuterna.

Olsen släppte in båda.

Men svensken bar ingen större skuld i baklängesmålen. Det första satte Andrea Petagna på straff sedan Manuel Lazzari blivit knuffad i ryggen av Lotenzo Pellegrini. Det andra knoppades in vid förstastolpen på hörna av Kevin Bonifazi.

Hämtade en boll och varnades

I stället övervägde vi att tröstvinkla texten på den bländande räddning Robin Olsen gjorde i minut 63. Petagna vände om och bombade mot bortre krysset, men Romakeepern dök dit, fick ett finger på den och tippade till hörna.

Men så kom matchminut 75 och de andra händelserna bleknade. Gästande SPAL fick inspark och Vanja Milinkovic-Savic lunkade i godan ro bort för att hämta bollen.

Kanske såg han inte att bollkallen kastade in en annan boll. Så valde i alla fall domaren Luca Pairetto att tolka situationen och varnade den spanskfödde serben för maskning. Sedan blev allt konstigt.

Mållös sista kvart

Milinkovic-Savic kastade bort den hämtade bollen för att i stället sparka ut den som bollkallen rullat dit. Men det föll heller inte Pairetto på läppen. Efter att ha rådfrågat sin assisterande skickade domaren upp en andra varning och det röda kortet – antingen för en ny maskning, eller för att kastet var för aggressivt och kunde ses som en protest.

Motvilligt gick Vanja, som är lillebror till Lazios stjärnmittfältare Sergej Milinkovic-Savic, av banan, medveten om att han gett Roma en gyllene chans att ta sig tillbaka.

Nu blev det inte så. Den sista kvarten blev mållös, Olsen fick se sig besegrad och matchen slutade 0–2. Därmed växer gapet till Napoli och Juventus.