Drömstart för handbollslandslaget i EM-kvalet

Publicerad 2019-09-26

EM-kvalet kunde inte börjat mycket bättre för handbollslandslaget.

Rycket i första halvlek kom efter smart samarbete av tajta duon Nathalie Hagman och Jamina Roberts.

– Vi spelar med bra fart och fantasi i anfallsspelet, säger förbundskapten Henrik Signell till TV 10.

Resan mot EM 2020 inleddes under torsdag kväll i Nyköping. Motståndet stod Nordmakedonien för och bortsett från en lite trevande inledning var det total svensk dominans.

Rycket kom tidigt. Och en bidragande faktor till det var Nathalie Hagman individuellt och i samspel med Jamina Roberts.

En knapp ledning (5–4) rann snabbt iväg. Nathalie Hagman gjorde själv 11–8 med ett lurigt skott, spelade in till Linn Blohm på linjen som gjorde 13–8 och i den 20:e minuten hade Sverige ledningen med 14–9 efter firma Hagman/Roberts kombinerande.

– Vi har spelat ihop i några år, sa Hagman i tv-intervjun med TV 10.

Hon påpekade också att det bara var att köra på i andra halvlek. Och det gjorde Sverige, även om Nathalie Hagman själv fick vila. Men högernian stärkte sina aktier inför VM som väntar senare i år.

Saknade försvarsklippa

Offensivt öste laget in mål, men det blev också en hel del insläppta. Sverige vann matchen med 35–26.

– I försvaret finns det en del att ta. Jag tycker vi släpper lite enkla situationer, säger Henrik Signell.

Med det sagt saknade också landslagets försvarsklippa Sabina Jacobsen som tvingades avstå matchen på grund av känning i knät under uppvärmningen.

Sverige reser nu till Portugal för bortamatch på lördag EM avgörs i Danmark och Norge 2020. Det fjärde laget i gruppen är Tjeckien.

Sett till mästerskap handlar det dock först och främst om VM i Japan under 2019 för Sverige. Truppen till det mästerskapet tas ut om en månad.