Vindheim het när MFF utklassade estniska mästarna

Publicerad 2018-01-26

Det var fredagsmys på Malmö IP när MFF vann komfortabelt mot estniska mästarna FC Flora.

Båda anfallarna gjorde mål och båda ytterbackarna spelade fram.

– Det är redan många spelare som är i bra form, säger Oscar Lewicki.

Malmö FF

I första halvlek var Malmö stundtals så överlägsna att lagets anfall påminde om handboll. I en spelsekvens efter en halvtimme tilläts laget att i lugn och ro passa runt bollen utanför Floras straffområde innan nyförvärvet Fouad Bachirou tog ett avslut från vänsternioposition.

Då stod det redan 3–0 till Malmö och de estniska mästarna verkade mest intresserade av att inte begå flera enkla misstag. Malmös 1–0-mål var en dråplig bjudning från Floramålvakten Mait Toom, som släppte en inte allför hård hemåtpassning förbi sig.

2–0-målet var desto vackrare. Högerbacken Andreas Vindheim tunnlade en Floraspelare ute på kanten innan han skickade in ett precist inlägg mot Jeremejeff som enkelt kunde nicka in bollen.

”Väldigt högt tempo”

Drygt 15 minuter in var matchen avgjord efter att Carlos Strandberg stött in ett inlägg från vikarierande vänsterbacken Eric Larsson.

– Det var ett väldigt högt tempo inledningsvis. Vi får ett billigt mål, sedan rullar det på. Det är lite slarv emellanåt, men så brukar det vara i träningsmatcher, säger Oscar Lewicki i Sydsvenskans direktsändning.

Andreas Vindheim var pigg i första halvlek och visade att tränare Magnus Pehrsson kommer att få angenäma problem med att välja vem som ska starta som högerback. Norrmannen slog genomskärare, dribblade och kom till många inlägg.

Även Fouad Bachirou visade att han kan bli viktig för MFF. Innermittfältaren intog en lägre position än föregångaren Anders Christiansen – nyförvärvet var flera gånger nere i backlinjen och hämtade boll – men visade stundtals upp det vårdade och noggranna spel som gjorde att han räknades som en av allsvenskans bästa spelare förra året.

– Det är en smart spelare som springer mycket. Han är skicklig med bollen också, men det är klart att det finns utvecklingspotential, säger Oscar Lewicki om sin nye lekkamrat på innermittfältet.

Bergqvist gjorde mål igen

Malmö gjorde ett byte i paus och ytterligare sex efter 60 minuter, vilket gjorde att andra halvlek blev något sönderryckt.

Flora saknade inte chanser och i den 56:e minuten borde lagets skyttekung Rauno Sappinen reducerat efter att ha kommit fri mot Johan Dahlin i Malmömålet.

I stället var det MFF-inhopparen Teddy Bergqvist som fick sista ordet när han i den 74:e minuten gjorde mål för andra matchen i rad och fastställde slutresultatet till 4–0.

– Jag tycker att vi är ganska långt fram, det är redan många spelare som är i bra form, säger Oscar Lewicki.